Košarka

Atmosfera je ogromna snaga naše reprezentacije

Okupili su se u nedjelju i odmah otputovali u staru bazu gdje će odraditi najvažniji dio priprema košarkaška reprezentacija Crne Gore već tri dana na Zlatiboru trenira i priprema se za nastup na Evropskom prvenstvo koje počinje 31. avgusta.

Nastavili u dobrom ritmu

Dnevne novine su o pripremama, očekivanjima od pripremnih turnira, kao i o samom Eurobasketu razgovarale sa Milutinom Đukanovićem. Milutine, krenule su pripreme koje se dugo čekale. Na nešto više od mjesec dana do početka Evropskog prvenstva krenule su treninzi za ono što je Crna Gora željno iščekivala nastup na velikom takmičenju…

“Na samom okupljanju u Podgorici moglo se vidjeti veliko zadovoljstvo svih igrača što smo se konalno okupili i velika motivacija za ono što nas očekuj e u narednom periodu”, rekao je za početak Đukanović.Ti si bio u dijelu selekcije koja je odradila nekoliko treninga u Podgorici, prije glavnog okupljanja. Kako sve izgleda na prvim treninzima na Zlatiboru?

“U Podgorici smo odradili uvodni dio priprema, a ovdje smo samo nastavili u dobrom ritmu. Za sad sve dobro ide”, ističe Đukanović.

Selektor Bogdan Tanjević, kapiten Bojan Dubljević, Nikola Vučević i svi igrači jasno ističu da ovakva atmosfera odavno nije viđena u našoj reprezentacija. Misliš li da bi upravo ona mogla mnogo da pomogne na EP?

“To je zaista nešto posebno. Osjeća se veliki optimizam i hemija unutar ekipe. Svakim danom podižemo to na još veći nivo i vjerujem da će to biti ogromna snaga reprezentacije”, naglašava odlični 26-godišnji bek.

Svi bekovi imaju određeni kvalitet

Slaba strana naše reprezentacije je spoljna linija, nedostaju bekovi. Ti si igrao sjajno na Igrama malih zemalja, bio jedan od najbolji. Da li očekuješ da budeš među 12 putnika na Eurobasket?

“Pa ne bih rekao da nedostaju. Svakako nemamo nekoga na nivou Vučevića i Dubljevića, ali svi igrači na bekovskim pozicijama imaju određeni kvalitet koji može mnogo da doprinese nekoj kvalitetnoj igri i pozitivnog rezultatu. Nadam se da će se to pokazati ove godine na EP”, kazao je momak koji je prošle sezone igrao u Mađarskoj. “Ja sam tu da se pokažem u najboljem svijetlu kao i svi ostali, a selektor je tu da odluči ko može najviše doprinijeti ekipi. Svakako bi značilo svakome od nas da se nađemo među 12”

U toku pripremnog periodu zakazani su jaki pripremni turniri u Beogradu, Tuluzu i Parizu. Koliko oni mogu pomoći da se što bolje pripremite za početak?

“Igraćemo protiv nekih od najboljih selekcija u Evropi. Vjerujem da će puno koristiti, ali takođe mislim da se u tim mečevima neće otkrivati sve karte”, iskren je rođeni Cetinjanin.

Kakva su očekivanja od Evropskog prvenstva? Na startu vas čeka najteži mogući protivnik-Španija…

“Čeka nas mnogo jako takmičenje. Ima mnogo kvalitetnih selekcija, samim tim nema lake utakmice”, ističe Đukanović koji traži novi klub.

“Nadam se da će se i to riješiti”

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pyer
Gost
Pyer

Vala ja strance nebi u drzavni tim pa taman kadbi postali svjetski prvaci

Send this to a friend