Košarka FIBA Liga šampiona

Barani napadaju plus 6

Dvije sigurne i ubjedljive pobjede protiv Nižnjeg i Primorske vratile su samopouzdanje u lučki grad, a “mornari” evrop sku plovidbu nastavljaju u “Topolici” Košarkaši Mornara večeras (20h) u 11. rundi Lige šampiona dočekuju Bamberg.

Crnogorski vicešampion i dalje sanja plasman u narednu fazu Fibinog takmičenja, ali ima jasnu računicu. Mora savladati njemačku ekipu koja ima dvije pobjede više i po mogućnosti da trijumf bude sa šest i više poena razlike, jer je Bamberg slavio na svom terenu (81:76). Međutim, izabranici Mihaila Pavićevića razmišljaju samo o pobjedi, pa ukoliko se ukaže da bude ubjedljive, zgrabiće je.

“Nižnji je arhiviran. To je za nas veoma značajna evropska pobjeda, protiv respektabilne, vrlo kvalitetne ekipe. Daje nam za pravo da u naredni meč Lige šampiona uđemo sa velikim samopouzdanjem. Bamberg je ekipa koja je do skoro igrala Evroligu i koja ima takođe izuzetno kvalitetnu ekipu”, kazao je Pavićević.

Bamberg u posljednja četiri kola Lige šampiona ima tri poraza, a pred gostovanje u Baru izgubili su od Albe u Bundesligi.

“Meč je nova prilika za dokazivanje i pobjedu, kako bi Mornar i na evropskoj sceni počeo da gradi imidž koji mu po kvalitetu pripada. Svaka pobjeda na evrosceni za nas je suvo zlato” kazao je Pavićević u najavi meča.

Send this to a friend