Košarka

Barani zovu navijače i žele istorijsku titulu prvaka Crne Gore

Crna Gora je u ponedjeljak veče mogla dobiti novog košarkaškog šampiona, ali je Derek Nidam promašio trojku za pobjedu i Budućnost je preživjela. Nakon dva dana košarkaši Mornara i Budućnost Volija večeras će ponovo na parket, ovog puta u barskoj “Topolici” od 21 sat.

Dvije naše najbolje ekipe i polufinalisti plej-ofa ABA lige su te pomenute večeri odigrali još jedan nevjerovatan meč. Iako su u jednom trenutku imali minus 21, Barani se nijesu predavali. Druga petorka je serijom 19:0 uzvratila “plavima”, ali je u posljednjim sekundama nedostajalo sreće.

“Ovo je samo jedna od utakmica finalne serije, s tim da je svaka za sebe posebna priča. Može da odluči o šampionu, a ne mora. Budućnost je spremna da odloži promociju šampiona, mi smo spremni da promociju obavimo pred ponoć u našoj dvorani”, jasan je Mihailo Pavićević.

Iskusni stručnjak nije puno zamjerao najboljem igraču za promašen šut, niti je u nijednom trenutku dizao euforiju oko prethodne dvije pobjede. Konstantno je smirivao situaciju, iako su njegovi momci na korak od istorijske titule.

“Vjerujemo u ono što smo započeli u ljeto prošle godine, u svoj naporan rad tokom čitave sezone. Od svojih igrača uvijek tražim samo jedno da daju sve od sebe. Ako to bude dovoljno za pobjedu biće sjajno, ali nikad se ne zna šta može da odluči neku utakmicu”, jasan je Pavićević.

U lučkom gradu vlada veliko interesovanje za večerašnji meč, a prema najavama, očekuje se krcata dvorana.

“Ne želim da utičem na bilo koga da mimo svoje volje dođe u dvoranu, ali ovo su one situacije kada nam je pomoć sa tribina neophodna. Kao u ABA ligi kad smo nošeni podrškom sa tribina dobijali i bolje od sebe i kada je publika iz nas izvlačila i više od maksimuma”, jasan je Pavićević koji kao i na prethodnom meču može računati na sve igrače.

“Vranješ igra sa povredom koja mu veoma smeta da bude onaj na koga smo navikli tokom sezone. Njegova je izričita želja da igra i ja ga razumijem. Na ovakvim utakmicama se zaboravlja na sve, pa i na povrede”, istakao je Pavićević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
podgorica
Gost
podgorica

naprijed mornar! srecno! da malo karte prosaramo. odlicni ste cijele sezone. mislim da zaslusujete. ajmo jos jednu dobru partiju za titulu

Send this to a friend