Košarka

Barović: Budućnost je pravi izbor, prilika za napredak

foto: FIBA.com

Filip Barović, posljednje pojačanje Budućnost Volija za nastupajuću sezonu, izuzetno je zadovoljan postignutim dogovorom sa našim šampionom.

Centar iz Nikšića koji je prošle igrao odličnu sezonu u Bundesligi zaslužio je povjerenje uprave Podgoričana. I perfektno se uklapa u novi koncept tima, čija su okosnica mladi crnogorski igrači.

“Ispred mene su bile odlična ponuda iz Poljske i ona Budućnost Volija, koja je došla za mene malo neočekivano. U razgovoru sa čelnim ljudima kluba sam stekao dobar utisak o planovima, a na kraju su mali detalji odlučili da dođem u Podgoricu. Biću u ambicioznom timu, blizu porodice i zaista sam zadovoljan”, kazao je Barović.

Filip je optimista kada je naredna sezona u pitanju, pod vođstvom novog trenera Aleksandra Džikića.

“Koncept ekipe mi se dopada, uglavnom su tu domaći igrači koji se odlično poznaju i dva izuzetna stranca. Siguran sam da ćemo se boriti za pobjede protiv svih u ABA ligi, čeka nas i Evrokup i imamo priliku da se dokazujemo i napredujemo”, rekao je Barović.

Centar je ovih dana na pripremama seniorske reprezentacije uoči Eurobasketa.

“To je izuzetna čast za mene. Raditi sa ovim momcima pod vodstvom selektora Tanjevića nije samo prilika da izbrusim formu uoči sezone. Zahvalan sam zbog pružene prilike”, kazao je Filip Barović.

Na 32 utakmice u dresu Telekom Bona u Bundesligi prošle sezone Barović je imao učinak od 7,9 poena i 3,1 skokova po utakmici, sa pozicija centra i krilnog centra. Tokom karijere nastupao je i za bugarski Lukoil, mađarske Sopron i Du nu i barski Mornar.

Send this to a friend