Košarka

Barović rasteretio Lendrija i iznenadio Cedevitu

U ključnom meču sezone Filip Barović je odigrao osam minuta, imao važnu ulogu već sredinom prve dionice, zatim i na startu treće i u posljednjoj…

Rasteretio je Kajla Lendrija pod obručem, ekipi pružio raznovrsnost, igrao dobru odbranu u duelima sa Džonsonom i Stipanovićem.

“U posljednja dva daha pred meč sam se našao na treningu, odlučio u dogovoru sa stručnim štabom i klupskim Ijekarima da probam… Prvog dana u petak to je djelovalo dobro, u subotu još bolje i odluka nije bila teška. Teži su bili ovi posljednji mjeseci kada nijesam igrao i nijesam mogao da pomognem. Ono što je bitno je da trenutno stanje povrede djeluje mnogo bolje nego prije” uz osmijeh je prokomentarisao Filip.

“Srećan sam zbog baš ovakvog polufinala, jer je javnost vidjela, svi kojima je stalo do košarke, prvo koliko je Cedevita dobar protivnik i zaista odlična ekipa. Drugo, koliko smo bili spremni da odigramo drastično bolje nego u drugoj utakmici, koju smo zasluženo izgubili. Nakon tog meča u Zagrebu smo sjeli sa stručnim štabom i racionalno analizirali sve. Potom imali dobre treninge i velika pobjeda se desila. To je to, dobar rad se vratio”, kazao je Barović.

Konačno, jasan je sa prognozama da će igrati u finalu i moći da ponogne timu…

“Vidjećemo kakva će situacija biti na treninzima uoči finala, moramo pažljivo pratiti stanje, ali optimista sam. Iz dana u dan, stanje je bolje. Od početka decembra nijesam na zadovoljavajućem nivou, I dugo morao van terena, ali šta je tu je… Svako od nas je tu da se prilagodi i pruži koliko može. Za nas je sve jasno, dan da odmorimo, proslavimo nakon ove lijepe pobjede i zatim se posvetimo treninzima.”, poručio je Barović.

U situaciji kada nije jasno koliko će ekipi moći da pomognu Aleksa llić, a posebno Sead Šehović na startu finala (povreda šuterske ruke) Barovićev nastup je sjajna stvar za ,,plave. Kvalitet, energija, raznovrsnost, potrebni su ekipi pred najteže mečeve sezone.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PG_man
Gost
PG_man

Igrač koji puno znači za Budućnost, donosi čvrstinu i podiže moral ekipi. Svakoj ekipi potreban je igrač tipa Barovića. Nadam se da će biti spreman za makar 10 minuta po meču, jer definitivno sa njim u rosteru je Budućnost druga ekipa.

Send this to a friend