Košarka

Barović u gipsu dva mjeseca?

Ranija povreda stopala Filipa Barovića, zbog koje je pauzirao već mjesec dana ove sezone, razlog je zbog kojeg će centar naše reprezentacije vjerovatno propustiti ostatak sezone u Budućnost Voliju.

Veliki peh za crnogorskog šampiona desio se u izuzetno delikatnom trenutku, mjesec pred početak plej-ofa ABA lige. Barović je loše vijesti dobio na ljekarskom pregledu u Minhenu. Otkriveno je da je ranije polomljena kost stopala loše zarasla od sredine januara, a da bi dalje igranje samo pogoršalo stanje. Ljekari su savjetovali strogo mirovanje i imobilizaciju stopala. Prema prvim prognozama, to bi moglo da znači da će Filip morati da gips nosi do dva mjeseca.

Eventualni povratak, malo vjerovatan, mogao bi se desiti u finišu crnogorskog šampionata, u maju. Filip bi mogao nastupiti u junu za reprezentaciju, u važnim kvalifikaiconim duelima.

Sada je jasno da je Budućnost Voli ostala bez izuzetne opcije pod obručem, Barović je ekipi pružao drugačiju dimenziju i raznovrsnost u borbi pod košem. Veliku odgovornost u narednom periodu imaće Zoran i Danilo Nikolić, kao i Aleksa Ilić te stranci Doulman i Lendri.

Barović je ove sezone u ABA ligi odigrao 14 utakmica, a u prvih devet nastupa, do povrede stopala, bio je jedan od nosilaca igre. Od povratka na teren 8. januara i derbija sa Crvenom zvezdom, na pet utakmica postigao je svega 11 poena. Bilo je jasno da njegov oporavak ne teče brzo i da Filip ima probleme da dostigne pređašnju formu.

U ovoj sezoni u ABA ligi Filip Barović ima 5,9 poena i 2,6 skokova u prosjeku. Mnogo puta ove sezone zaslužio je pohvale trenera Aleksandra Džikića. Džikić je u više navrata isticao Barovićevo zalaganje, spremnost da se stavi u službu tima, izuzetan atletizam i borbenost.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CIKOTA
Gost
CIKOTA

Uprava kluba je vidjela da oporavak nije isao kako treba i oni su krivi jer su trebali da dovedu centra,a ovako do kraja godine od centara imamo samo Zorana Nikolica koji je preslab kao da ga nema..I cemu onda da se nadamo bez centra?

komentator
Gost
komentator

Mora da su ga lijecili na ortopediji u KCCG, to je njihov potpis, Najgora ortopedija u Evropi

Send this to a friend