Košarka

Baskonija oslabljena u Podgorici

Džejson Grejndžer

Džejson Grejndžer, urugvajski bek i prva ofanzivna opcija spoljne linije Baskonije, gotovo sigurno neće igrati protiv Budućnost Volija u evroligaškom meču u četvrtak.

Grejndžer je opterećen povredom lijevog članka od meča sa Fenerbahčeom u Evroligi. Najvjerovatnije neće ni doputovati sa ekipom u Podgoricu. Bivši saigrač Alena Omića u Efesu je obnovio staru povredu i trener Pedro Martinez želi da donekle rastereti važnog igrača.

Iza Baskonije je najlošija partija sezone, poraz od Andore u španskoj ACB ligi 93:73. Tim ima suženu rotaciju od samo devet igrača.

“Iskreno, ne mogu dagarantujem da se ovakvo izdanje neće ponoviti. Naši evroligaški rivali imaju 12 igrača u punoj rotaciji. To mi ne možemo da priuštimo”, rekao je trener Martinez.

Grejndžer je prošle sezone, uz krilnog centra Šengeliju, ključni igrač Baskonije, sa 9,3 poena i 5,1 asistencijom u prosjeku. Već šestu sezonu je jedan od najpouzdanijih evroligaških plejmejkera, od debija u dresu Unikahe, preko Efesa do Baskonije, sjutrašnjeg rivala Budućnost Volija.

Baskonija ima skor 2-4 na startu Evrolige, a uoči sezone u eliti je projektovana za borbu za fajnal-for. U četvrtak u Podgorici će svakako biti favorit, ali u ovom momentu djeluje ranjivo. Martinezov tim je ispustio vrh španske ACB lige porazom u Andori, koji je držao tokom cijelog oktobra.

Velika snaga rivala biće centri Iliman Diop i mladi Vensan Poare. U takvoj situaciji, za Budućnost Voli biće izuzetno važno ako se u potpunosti oporavi centar Alen Omić, opterećen lakšom povredom. Krilni centar Baskonije Tornike Šengelija je prva zvijezda ekipe koja igra dominantno timski, više nego možda i svi ostali timovi Evrolige. U ekipi Budućnost Volija u četvrtak neće biti mladih Zorana Nikolića i Alekse Ilića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ecko
Gost
ecko

Gledao sam par utakmica Baskonije . Srednja žalost i čini mi se da nemaju jasnu taktiku . Mislim da ako bude malo hemije među igračima sigurno padaju u Podgorici. To su naše šanse: Baskonija, Gran Kanarija,Himki,Darušafaka..

Send this to a friend