Košarka

Bek Budućnost Volija među kandidatima za najboljeg strijelca Evrolige

foto: KK Igokea

Edvin Džekson, bek Budućnost Volija, našao se na osmom mjestu liste Evrolige kandidata za najboljeg strijelca nastupajuće sezone u evropskoj klupskoj eliti.

Francuz je reputaciju izuzetnog šutera izgradio u dresu Asvela u Francuskoj i Unikahe i Barselone u Španiji.

U Budućnost Voliju se očekuje da će mu biti povjerena velika uloga, a u takvim situacijama Džekson igra najbolje što može. Samo je bitan kontinuitet za njegov uspjeh stoji u analizi Evrolige.

Apsolutno prvi favorit za nagradu je Aleksej Šved, Rus iz Himkija. Bek je prošle sezone bilježio 21,8 poena u prosjeku u Evroligi i postavio rekord takmičenja po broju poena (740) i trojki (107) u jednoj sezoni. Njegov prosjek je najveći od legendarnog Alfonsa Forda (24,8) u sezoni 2001-2002.

Drugi kandidat je Francuz Nando de Kolo iz CSKA, treći strijelac Evrolige prošle sezone sa 16,7 poena u prosjeku. Kit Lengford, dvostruki prvi strijelac Evrolige, je treći kandidat, igraće za Panatinaikos u sezoni pred nama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
delboj
Gost
delboj

Bez sumnje nase najvece pojacanje.

orny
Gost
orny

…možda i jedini igrač kojem su jednake šanse da bude 1. strijelac Evrolige i najveći promašaj iste 😉

Kosmos
Gost
Kosmos

Rece nekakvi dragan iz mojkovca,a covjek na teren nije krocio jos.

orny
Gost
orny

ahahah, dragan, veli, iz Mojkovca 😉 simpaticno… eto, “dragan iz Mojkovca” prati, između ostalih, Edvina Dzeksona jos od juniorskih dana iz dresa Francuske. Igrac koji može biti brutalan strijelac, ali i igrač zbog kojeg navijači čupaju kosu. Inače, volim takve igrače i jedva čekam da ga gledam u dresu Budućnosti! Sigurno jedno od najvećih imena koji su zadužili plavi dres,… Više »

Send this to a friend