Košarka Barani protiv tima iz Železnika igraju važan meč u borbi za plasman u plej of ABA lige

Bekovi Mornara pod znakom pitanja za FMP, Pavićević želi novu pobjedu

Nevjerovatnom partijom i pobjedom u Ljubljani protiv Cedevite Olimpije potpuno su se uključili u trku za plej-of. A sada ih čeka još jedan direktni okršaj za doigravanje. Košarkaši Mornara sjutra (20.00) dočekuju FMP u 17. rundi ABA lige. Velika pobjeda koju je priželjkivao Mihailo Pavićević je upisana, samopouzdanje je poraslo, ali pred duel sa “panterima nije na nivou. Razlog brojne povrede ključnih igrača u rotaciji.

“Iskreno, ne razmišljam o utakmici”, rekao je Pavićević za Dnevne novine.

“U kritičnoj smo situaciji, jer su Derek Nidam, Džejkob Pulen i Lens Heris bez treninga i pod znakom pitanja. Doktorski tim radi sve da ih osposobi, a tek uoči utakmice ćemo znati da li će igrati. Pokušali smo u Atini da pronađemo neka alternativna rješenja, ali dolazi do umora usljed skraćene rotacije.”

Međutim, ne smije se tugovati, već okrenuti analizi i pripremama za ekipu koja je uz Primorsku bila najprijatnije iznenađenje ove sezone. Četa Vladimira Jovanovića ima isti učinak kao Mornar (devet pobjeda i sedam poraza), ali teško je očekivati da uspiju da izdrže pakleni finiš. Međutim, Barani moraju biti oprezni.

“Riječ je o konceptu koji je napravljen i funkcioniše godinama. Mladi i talentovani igrači koji igraju sa nevjerovatnom energijom i protiv njih morate biti na maksimalnom nivou svih 40 minuta. Zbog te mladosti se ne predaju do kraja. Čeka nas teška utakmica, svi moramo biti fokusirani”, jasan je Pavićević.

Četa iz lučkog grada ima priliku da ponovi istorijski rezultat iz sezone 2017/18, kada su bili među četiri. Međutim, pritisak ne stanuje u “Topolici

“Ima ljudi koji ne mogu da rade pod pritiskom, a ja bolje funkcionišem sa njim. Izgleda da je taj naš trijumf u Ljubljani mnogima pomutio planove, ali ću više govoriti nakon FMP-a. Digli smo se, igramo dosta bolje, čeka nas još šest mečeva. Rekao sam igračima svaka utakmica do kraja je plej-of”, poentirao je Mihailo Pavićević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
citalac
Gost
citalac

Ekipa kojavje kupila 12 igraca 🤣 u pravom smislu ceta, ali u svakom slucaju naprijed Mornar!!!

Send this to a friend