Košarka

Bertomeu: Nemamo namjeru da ABA ligi damo drugo mjesto

Prvi čovjek Evrolige Đordi Bertomeu izjavio je da se i dalje neće mijenjati praksa da samo šampion ABA lige bude jedini predstavnik regiona u elitnom društvu.

Kao što je već poznato, Evroliga će naredne sezone imati 18 učesnika – čast Jadrana braniće Crvena zvezda, dok se specijalnim pozivnicama nadaju Budućnost Voli i Partizan.

“Iskreno, mislim da Jadranska liga neće dobiti drugo evroligaško mjesto. Teško je odrediti koji klub ima stabilnu strukturu i najbolji potencijal za dalji rast i napredak, jer su klubovi u ABA ligi često u usponima i padovima. Nemamo trenutnu namjeru da ABA ligi damo drugo mjesto“, kazao je Bertomeu na radnom doručku sa predstavnicima sedme sile, koji se tradicionalno održava na završnom turniru elitnog takmičenja.

Bertomeu je komentarisao i probleme u grčkoj košarci, pošto Olimpijakos ima želju da istupi iz tamošnje lige i u narednom periodu igra u ABA šampionatu.

“Za nas je situacija jasna. Nemamo uticaj na nacionalna prvenstva i ne vjerujem da će bilo kakav rasplet u Grčkoj uticati na Evroligu. Jako nam je teško da shvatimo šta se stvarno dešava tamo, zato nismo ni u poziciji da pomognemo u rješavanju problema. Nadam se da će se, za dobrobit košarke, sve završiti kako treba. U svakom slučaju, nećemo se voditi evroligaškim regulativama ako Olimpijakos ode iz grčke lige, jer je situacija potpuno drugačija od onoga što stoji u pravilniku“, poručio je Bertomeu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Sramotna izjava napravili su privatnu ligu

Toni
Gost
Toni

Pa Evroliga je privatna od kad postoji.

Budjelar
Gost
Budjelar

Moze to da se kupi, sve ima svoju cijenu !

gaga
Gost
gaga

Gospodin Bertomeu,opravi kao Klod Junker,dodje na rabotu u različite cipele i puno toga smiješnog,a da malo Bertomeu pogleda “kartu”Jadrana od Ulcinja do Kopra pa da sazna koje su “države”na Jadranu,sem ako nije,ne Daj Bože u DF pa misli da je Srbija na tom Jadranu.Bartomeu a da se malo vratiš na “fabričko”podešavanje.

Gdin Bertomeu
Gost
Gdin Bertomeu

Srbija ima Zvezdu i Partizan, ostali nemaju nista. Sportski pozdrav.

A. Gotovina
Gost
A. Gotovina

Hrvatski i bosanski klubovi imaju 6 (sest) titula sampiona Evrope, Srbijica ima jednu jedinu. Zvezda je zamrznuta 2011, ovo je fmp. Pozdravcic 😙

Srbin Bar
Gost
Srbin Bar

Tacno… ali sto je jos bitnije Srbija ima svjetskih i evropskih titula u reprezentativnoj kosarci koliko hoces a ove tvoje banana drzavuce niti jednu… prc !

A. Gotovina
Gost
A. Gotovina

Promasio si temu, sjedi jedan

....
Gost
....

Izađi mala,izađi mala,izađi mala,izađi mala😄😄😄😄😄

.....
Gost
.....

Izađi mala,izađi mala,izađi mala😂😂😂😂

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Hrvatima i Bosancima titule donijeli Srbi. POzdrav.

Gdin Bertomeu
Gost
Gdin Bertomeu

Zaostao si nekih 30 godina, porediti srpsku kosarku sa bilo kojom drugom regionalnom moze samo neko ko o kosarci ne zna nista. Bora Stankovic, Aleksandar Nikolic, Radivoj Korac, Duci Simonovic, Moka Slavnic, Drazen Dalipagic, Dragan Kicanovic, Vlade Divac, Sasa Djordjevic, Pedja Stojakovic, Pedja Danilovic, Dejan Bodiroga, Nikola Jokic..Pa i Drazen Petrovic, takodje. Aranzman sa FMP-om je istekao 2014., mada bi… Više »

Bodiroga?
Gost
Bodiroga?

”Zabrinuo bih se da me je takav čovek pohvalio. Čovek koji je zalutao u košarku, računajući da će okružen košarkašima imati čistiju biografiju. Čovek koji je uništavao i uništava srpsku košarku. Besmisleno je da o košarci polemišem sa čovekom koji nema zaštićenog svedoka da je radio fizičko”, konstatovao je Bodiroga, a onda nastavio još oštrije. ”Znate, iz srpske košarke su… Više »

Tuborg
Gost
Tuborg

Samo me interesuje koja je to liga atraktivnija od jadranske ( od liga koje konkurisu za jos to jedno mjesto). I posjecenost i atmosfera

Toni
Gost
Toni

Odgovoriće ti Žordi direktno, ali na WhatsApp, ne na Viber.

Send this to a friend