Košarka Definitivno

Bez Mornara u FIBA Ligi šampiona

foto: KK Zadar

Mornar neće igrati ni u regularnom dijelu ni u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, potvrđeno je iz tog takmičenja.

Sada se vidi koliko je situacija sa Evrokupom, tokom koje je barski tim čekao i opravdano se nadao mjestu u tom takmičenju pa potom i ostao bez mjesta skupa za Mornar. U periodu za slanje zvaničnih prijava za FIBA LŠ, svi u Mornaru kao i košarkaška javnost regiona bili su uvjereni, da će naš klub igrati u Evrokupu.

Kada su evropska takmičenja u pitanju, jedina opcija koja je preostala Mornaru je FIBA Evropa kup, drugo po jačini pod okriljem FIBA i četvrto po rangu u Evropi.

U regularnom dijelu FIBA LŠ igraće Ostende, Nimburg, Saragosa, Tenerife, Bilbao, Burgos, Šole, Dižon, Limož, Strazbur, Bamberg, AEK, Peristeri, Šombatelji, Hapoel Holon, Hapoel Jerusalim, Sasari, Fortitudo, Brindizi, VEF Riga, Ritas Viljnus, Lublin, Nižnji Novgorod, Darušafaka, Galatasaraj, Karšijaka, Tofaš i Turk Telekom.

U kvalifikacijama će nastupiti Mon-Eno, Igokea, Cmoki, Balkan, Keravnos, Baken, London Lajons, Iraklis, Hapoel Tel Aviv, Neptunas, Donar, Anvil, Sporting, Kluž, Friburg i Dnjipro.

Tako su šansu u FIBA LŠ dobili klubovi iz Bjelorusije, Bugarske, Švajcarske, Velike Britanije, Danske, Kipra, Portugalije… ali ne i Mornar.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko996
Gost
Marko996

Tako vam je to kad saljete rodjendanske cestitke 😜

Burek
Gost
Burek

Bez Evrope, eto ti sad. Mada, realno ako se virus ne smiri neće niko igrat ništa sljedeće sezone…Ni Evroliga, ni Evrokup ni niko.

Makseodavde
Gost
Makseodavde

Hoces vise i na kraju izgubis sve

Mitar
Gost
Mitar

Oce u Evrokup a nisu ni u Fiba LS prosle god 2 pobjede na 15 utakmica imali, ne znam cemu se nadaju, i ovo takmicenje sto su prokockali je prejako za njih bilo i mnogo je tu kvalitetnih timova iz najjacih evropskih liga..
Ee moji Pavicevici…

OLUJA20
Gost
OLUJA20

Nek pošalju Čovuću još neku čestitku, ovo im je sve on zakuvao svakako

Nebojša
Gost
Nebojša

E moj Djoko kako ti prijatelj rodjendanac Čović ne završi to.

Send this to a friend