Košarka

Bez preklapanja

Duel 10. kola Evrolige, gostovanje Budućnost Volija Olimpijakosu u Atini, pomjereno je za dan. Sada je termin utakmice u Atini 30. novembar, od 20.30 časova. Tako neće doći do situacije da Budućnost Voli igra istog dana meč u Evroligi kada i crnogorska reprezentacija gostuje Letoniji u važnom meču kvalifikacija za Mundobasket.

Prvobitni raspored Evrolige je meč Olimpijakos Budućnost Voli predviđao za 29. novembar od 20 časova. Sat ranije počinje duel Letonija Crna Gora.

Na putu do važne pobjede nad Ukrajinom prošlog mjeseca u Nikšiću, neki od najboljih košarkaša Crne Gore bili su upravo prvotimci Budućnost Volija. Tokom priprema reprezentacije Crne Gore za dva septembarska meča u nacionalnom timu radili su šestorica igrača podgoričkog tima – Nikola Ivanović, Filip Barović, Suad Šehović, Petar Popović, Igor Drobnjak i Milić Starovlah.

Za sada nije izvjesno ko će od košarkaša Budućnost Volija igrati za nacionalni tim u vrlo važnom meču sa Letonijom na kraju novembra. Ono što je predsjednik Budućnost Volija Dragan Bokan već najavio prošle sedmice je da će jedan broj igrača kluba ipak igrati za reprezentaciju u tom terminu koji se preklapa sa kolom Evrolige:

“Interes reprezentacije je broj jedan, ali ćemo gledati da pravimo što je veći kompromis kada je u pitanju nacionalni tim”, rekao je Bokan.

Letonija je pred važan meč kvalifikacija u još većem problemu, najvjerovatnije da neće računati na šest ili sedam standardnih prvotimaca i nosilaca igre. Interesantno, upravo je prvotimac Olimpijakosa bek Strelnieks, najbolji igrač Letonije u dosadašnjem toku borbe za Mundobasket i drugi strijelac kompletnih evropskih kvalifikacija.

Sada je pitanje – da li će se očekivani duel bekova Nikole Ivanovića i Janisa Strelnieksa desiti u duelima reprezentacija, ili u Evroligi dan kasnije… Ili ga uopšte neće biti, što bi bila idealna situacija za naš nacionalni tim (Strelnieks bi ostao da igra za Olimpijakos Evroligu, dok bi Ivanović bio sa reprezentacijom u Letoniji).

Crna Gora će, nakon gostovanja Letoniji, dočekati Tursku 2. decembra. FIBA još nije potvrdila tačan termin tog meča, kao i grad u kojem će biti održan duel. Selektor Zvezdan Mitrović je nakon pobjede nad Ukrajinom u septembru istakao da nacionalni tim ima izuzetnu podršku u Nikšiću, u kojem je ostvarena ta pobjeda, kao i trijumf nad Bjelorusijom u junu u prvoj fazi kvalifikacija.

Send this to a friend