Košarka Mijo Kadija pokrenuo košarkašku akademiju

Bez rada od pet – šest sati dnevno nema dobrih rezultata

Miodrag Kadija

Crnogorska košarkaška scena je prije nešto manje od dva mjeseca postala bogatija za akademiju koja je i te kako bila potrebna svim igračima. A, pokrenuo ju je čovjek sa izuzetnim iskustvom, sjajnim rezultatima i nevjerovatnom energijom Miodrag Kadija.

Iskusni stručnjak koji je u bogatoj karijeri vodio Lovćen, Budućnost, Atlas, Avala Adu, Igokeu, Teodo, juniorsku reprezentaciju Crne Gore i kadetsku Srbije i Crne Gore sa kojom je bio zlatni na Evropskom prvenstvu je za Dnevne novine pričao o prvim utiscima sa akademije, daljim planovima, ali je na početku poslao poruku svim igračima…

“Ovavak tip treninga je koristan za sve njih, i starije, a naročito mlađe. Bez obzira u kojim gradovima da se nalaze neka poklone pažnju individualnom radu. Jer, bez pet, šest sati dnevno provedenih u dvorani rezultat ne može doći. U toku tog rada može mnogo da se uradi, bez obzira na sve”, rekao je Kadija.

A, bez obzira na sve okolnosti sa korona virusom, Akademija Kadija je pun pogodak. Pauza je bila preduga, a naporna sezona kuca na vrata i igračima je potreban rad.

“Situacija sa korona virusom nam možda nije išla u prilog, ali znali smo da će sve ekipe krenuti sa pripremama u ovom periodu i počeli smo. Jednostavno, trudimo se da pomognemo igračima da se što bolje pripreme za novu sezonu. To je osnovni cilj akademije. Da ova dva ili tri mjeseca odradimo treninge i da oni dođu što spremniji u svoje klubove”, rekao je Kadija.

Naš sagovornik je dugo u košarci i zna šta je bilo potrebno igračima.

“Nezamislivo je ostvariti dobre partije bez rada ovakvog tipa. U toku sezone je vrlo malo vremena da se nešto ispravi i dopuni u tehničkom i taktičkom smislu. Rad sa ekipom od sat i po nije dovoljan. Ovakav sistem idealno dođe da tijelo bude spremno za početak sezone”, ističe Kadija.

Za vrlo kratko vrij eme sa Kadijom je radilo mnogo igrača. Treninzi se održavaju u Podgorici, a za sada se zna da će u glavnom gradu boraviti do septembra.

“Radimo individualno. Većinom jedan ili dva igrača, ponekad budu tri ili četiri. Sve preko toga ne bi bilo uspješno, a optimalno je dva igrača. Oduzima puno vremena i termina, ali se isplati”.

Kadija nije želio da priča o daljim planovima, jer u mislima mu je samo da u ovom trenutku pomogne igračima.

“Želimo da odradimo ono što smo zacrtali i ide nam veoma dobro. Za dalje ćemo vidjeti”, ističe Kadija koji je raspoložen za saradnju sa klubovima.

“Pokušaćemo, ako sve zaživi sa nekom školom košarke. Napravili bismo neku saradnju sa klubovima, da to bude dobra opcija kako za klubove i igrače, tako i za crnogorsku košarku”, zaključio je Miodrag Kadija.

U teškoj situaciji kada nije bilo utakmica, niti treninga svjetlost dana je ugledala Akademija Kadija. Popularni Mijo je još jednom potvrdio koliko voli magičnu igru pod obručima i nema sumnje da će ovaj projekat iz dana u dan…

Send this to a friend