Košarka

Bez rezultatskog imperativa na Italijane, prilika za uigravanje novajlija

Košarkaši Mornara poraženi su u posljednjih šest susreta (po tri u ABA ligi i Evrokupu), pa duel sa Fiatom iz Torina u svojoj dvorani dočekuju kao priliku da prekinu seriju poraza.

Trener Mihailo Pavićević naglašava da je najvažnije da njegovi igrači odigraju što je moguće bolje. Druga je stvar da li će to biti dovoljno za pobjedu.

“Bitno je da se novi igrači što prije uklope, da se naviknemo jedni na druge. Ovakve utakmice, bez rezultatskog imperativa, mogu najbolje da posluže za uigravanje. Kao što je teško zaustaviti ekipu koja je u seriji pobjeda, tako je teško prekinuti i seriju poraza. Lijepo bi bilo da mi ovu našu prekinemo protiv Italijana”, ističe Pavićević.

Barane najviše boli poraz od Mege pred svojim navijačima, ali je on nadomješten pobjedom u Zadru. Sve ostalo je bilo u domenu realnog, pa i poraz od Budućnosti, jer je Baru gostovao aktuelni šampion ABA lige i učesnik najelitnijeg evropskog takmičenja, Evrolige.

“Sve možemo vrlo brzo da nadoknadimo, ako ne u novembru, onda u decembru sigurno. I prošle godine decembar je bio naš mjesec. Fiat će nastojati da se revanšira za poraz u prvom dijelu takmičenja (80:84), a mi ćemo nastojati da uknjižimo i drugu pobjedu u Evrokupu, pa publika može da očekuje zanimljivu utakmicu”, kaže centar Mornara Uroš Luković.

Marko Mugoša je i dalje povrijeđen, ostali igrači su spremni. Poslije ABA lige, Bobi Braun i Lending Sane debitovaće za Mornar i u Evrokupu.

Duel između Mornara i Fiata u sedmom kolu „D“ grupe Evrokupa igra se u srijedu, u dvorani Topolica, od 19 časova.

Send this to a friend