Košarka

Biće prilike za nadigravanje

Za cijeli svijet grad Pabla Pikasa, za nas u Crnoj Gori prva asocijacija na najveći vaterpolo uspjeh, a kada je košarka u pitanju simbol grada je Unikaha. Nakon trijumfa nad Fiatom iz Torina košarkaši Mornara Evrokup nastavljaju utakmicom 8. kola u Malagi protiv Unikahe. Utakmica u “Hoze Marija Martin Karpena areni” počinje od 20.45h.

“Očekujem zanimljivu utakmicu, jer Unikaha gaji stil igre sličan nama, koji i mi promovišemo i volimo. Ko bude u boljoj šuterskoj formi taj će i slaviti”, ocijenio je trener Mornara Mihailo Pavićević. “Unikaha je favorit, to niko ne dovodi u pitanje, ali biće tu prilike za nadigravanje”.

Rebić: Sve će biti bolje

Iako je jedan od mlađih nekadašnji šampion Evrope sa mladom selekcijom Srbije Nikola Rebić je pokazao da je veliko pojačanje Mornara.

“Svi smo ovdje u službi tima. Bobi Braun, ali i Landing Sane, koji je mobilan, čvrst i razumije igru, još se nisu sasvim adaptirali, a i ja imam još dosta da gledam i učim”, istakao je Rebić.

Mornar je razočarao za vikend kada je ubjedljivo poražen od Crvene zvezde u Beogradu (104:71), ali…

“Sve će to uskoro bolje izgledati, vjerujem već protiv Unikahe”, dodao je Rebić.

Braunova vjera

Teško je očekivati da Mornar izbori Top 16 fazu Evrokupa, uostalom rezultat u ovom takmičenju nikada i nije bio u prvom planu, ali superpojačanje Barana Bobi Braun ne gubi nadu.

“Da, došao sam ovdje da pomognem što više mogu kako bi ovaj tim prošao u narednu fazu i mislim da imamo šansu za to”, bio je optimista nekadašnji košarkaš Olimpijakosa u razgovoru za portal Eurohoops.

A ukoliko želi u nareddnu fazu Mornar će najvjerovatnije morati da dobije barem dvije od tri preostale utakmice osim Unikahe igraće protiv Frankfurta i Ritasa.

Send this to a friend