Košarka

Biće teško, ali možemo na Evropsko prvenstvo

foto: KSCG

Crnogorske košarkašice od ponedjeljka su na okupu, a u Podgorici će trenirati još danas, jer već sjutra putuju za Sarajevo, gdje će 17. novembra protiv Bosne i Hercegovine igrati pretposljednji meč u kvalifikacijama za Eurobasket.

Situacija u kvalifikacionoj grupi uoči posljednjeg ciklusa je prilično neizvjesna.

Crna Gora i Slovačka imaju učinak 3-1, BiH 2-2, tako da sve selekcije osim otpisanog Islanda vide šansu dase domogu vize za Evropsko prvenstvo. Crna Gora bila je ubjedljiva u Podgorici protiv Bosne i Hercegovine (76:55), ali i pored toga, posebno zbog činjenice da smo oslabljeni, u taboru naše selekcije sa dosta opreza očekuju duel u Sarajevu, kao i Četiri dana kasnije meč sa Slovačkom.

“Jasno je daje naša želja da ove kvalifikacije završimo na najbolji mogući način. Naravno, neće biti lako, jer se može ući u krug, praviti brojne računice, ali svjesne smo da ukoliko budemo prave i stignemo do pobjede već u Sarajevu da bi napravile ozbiljan korak kazala”, je Irena Matović.

Nekadašnja članica Budućnost Bemaxa, koja je dominirala u svim segmentima u WABA ligi, ove sezone član je poljskog Poznana, a svakako da predstavlja jednu od glavnih napadačkih opcija Crne Gore.

“Bosna i Hercegovina predstavlja dobru selekciju. Ostaje da se vidi da li će igrati nova Amerikanka, ali bez obzira na sve znamo da nas ne čeka lak zadatak. Sada smo samo fokusirani na taj meč, a tek nakon toga razmišljaćemo o Slovačkoj”, naglasila je Matović.

Crna Gora je protiv Bosne i Hercegovine u Podgorici bila ubjedljiva, a onda je uslijedio poraz od Slovačke i to u posljednjim trenucima meča.

“Jasno je da će biti teško na gostujućim terenima potvrditi prolaz, ali vjere u uspjeh ne fali. Borićemo se i svakako da se nadam uspjehu. Nije laka situacija, ali nema predaje, moramo biti pune optimizma i uz dobru energiju nastojati da ostvarimo cilj”, zaključila je Matović.

Samo pobjednik grupe će sigurno izboriti plasman na Eurobasket koji se igra naredne godine u Letoniji i Srbiji, dok će od osam drugoplasiranih selekcija šest biti na kontinentalnoj smotri.

Send this to a friend