Košarka

Bilo bi lijepo da se ponovi magično veče iz Morače

Na jednoj strani ekipa koja mora da juri trijumf kako bi sačuvala sadašnju poziciju i obezbijedila plasman u top 8 fazu, na drugoj tim koji igra toplo-hladno. Baskonija je u seriji od četiri vezane pobjede, a već šest mečeva ne zna za poraz u svojoj Fernando Buesa areni. Budućnost još nema trijumf na strani ove sezone u Evroligi, ali je u Morači u onoj nezaboravnoj novembarskoj noći pokazala da zna da igra sa Špancima.

“Bilo je to naša prva pobjeda, naravno da se sjećam tog meča”, kaže Edvin Džekson, strijelac 24 poena (šest trojki, od 21 što je rekord Evrollige) u toj utakmici. “Bilo bi lijepo da se nešto slično ponovi, ali jasno je da nas čeka teži zadatak. Baskonija je napredovala, ofanzivno su odlični i naša odbrana mora biti na vrhunskom nivou, ukoliko želimo da dođemo u situaciju da iznenadimo”, naveo je iskusni francuski bek.

A meč na sjeveru Španije za Budućnost će predstavljati prvenstvo još jedan u nizu jakih kontrolnih mečeva pred ono što je najbitnije plej-of ABA lige.

“Želimo da napravimo korak naprijed u našoj igri prije utakmica plej-ofa. Imamo težak raspored do kraja sezone i svaka utakmica nam je veoma važna. Baskonijin krajnji cilj je fajnal-for, koji će biti održan u njihovoj areni i to im sigurno daje ekstra motivaciju. Igraju odlično, pogotovo kod kuće, gdje su u nizu pobjeda. Moramo izaći sa pravom energijom na teren i dati sve od sebe kako bi realizovali naš plan utakmice”, rekao je trener plavih Jasmin Repeša.

A njegovu ekipu očekuje pakleni ritam slijede četiri meča u šest dana, Baskonija, pa domaćinstvo Ciboni, gostovanje Fenerbahčeu, pa posljednji evroligaški duel u Morači sa Efesom. Erl Klark je nekada u dresu Lejkersa igrao upravo u ovakvom ritmu…

“Nije nam to problem, profesionalci smo, vodimo računa o svom tijelu i formi. Vjerujem da ćemo odraditi posao kako se od nas očekuje počev od večeras. Protiv Baskonije nam treba dobra odbrana, treba nam i za samopouzdanje jedan trijumf u Evroligi poslije dužeg perioda i nadam se da večeras možemo da prekinemo negativni niz”, poručio je Klark.

Utakmica počinje u 20.30 sati.

Send this to a friend