Košarka

Bivši NBA as odabrao Budućnost jer mu se dopao projekat plavih

Erl Klark (foto: KK Budućnost Voli)

Zaljubljenici u NBA najbolje znaju zbog čega je upravo Eri Klark najzvučnije pojačanje Budućnost Volija ovog ljeta. Radi se o igraču koji je 2013. bio starter u Los Anđeles Lejkersima, ispred Pau Gasola. Ne radi se samo o partijama na visokom nivou tokom šest NBA sezona u Finiksu, Orlandu, Lejkersima, Klivlendu, Njujorku, Bruklinu.

Erl je dvije sezone u Evropi proveo u turskom Bešiktašu, bio najbolji igrač tima. I biće veliki adut “plavih” u Evroligi.

“Teško je porediti američku i evropsku košarku, stilove igre, možda je dovoljno samo reći da su nam i pravila različita. Ipak, ja volim i evropski stil, sve specifičnosti, forsiranje timske igre, to je sve izazov za igrača. Uživam u Evropi i vjerujem da sam se u posljednje dvije sezone potpuno privikao na evropski stil”, kazao je Klark.

Predsjednik Budućnost Volija Dragan Bokan kazao je da je Klark imao jaku želju da dođe upravo u Podgoricu. Zbog toga je odbio i neke za 40 procenata bolje ponude ovog ljeta, kada je ugovor u pitanju…

“Prosto, dopao mi se projekat. Priča o mladom timu, klubu koji je nakon 15 godina u Evoligi. Sistem igre, rad trenera, žestok i ozbiljan pristup. Glad za pobjedama, naravno. Sve to sam čuo o Budućnost Voliju i uvjerio se gledajući snimke, prateći rezultate u Evropi. Ovo je tim po mom meraku i vjerujem da sam ovog ljeta napravio pravi izbor”, rekao je Klark.

Nekada 14. pik na draftu, 208 centimetara visoki atleta iz Nju Džersija, je izuzetno raznovrstan igrač. Trener Džikić je već najavio da mu može koristiti i na “petici”, a to je igrao u Bešiktašu… U sličnoj roli kao Kajl Lendri prošle sezone ali i kao mnogo kvalitetnije rješenje.

“Čeka nas Evroliga, borba da odbranimo titulu, i u takvoj situaciji sam spreman da igram sve što se očekuje od mene. Nije problem da igram “peticu”, znači klasičnog centra, ili da igram na krilnom centru. Sve sam to iskusio posljednjih godina u Bešiktašu i sve je izazov. I u odbrani i u napadu. Naš plan je da igramo raznovrsno, mijenjamo ritam, budemo spremni na čvrstu pozicionu borbu i na bržu igru. Ali, prije svega, moramo da se pripremimo dobro. Obavezali smo se na veliki rad na pripremama i tako će i biti”, poručio je Eri Klark.

Budućnost Voli će već danas početi visinske pripreme u staroj bazi u Kolašinu, a od kraja mjeseca ABA šampiona očekuju prvi prijateljski mečevi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Animus
Gost
Animus

Koliko jaran ima godina, novinari?

Titograd
Gost
Titograd

Zamislite 40 % manji ugovor odbio bravo igracino. To nam treba

Karter Vins
Gost
Karter Vins

PRAVO POJACANJE BUDUCNOSTI!!!Sjecam se covjeka kad je imao brutalno dobre partije u Lejkersima sa Kobijem i Arizom.Svaka cast Bokanu i ostalima.Sad cemo da prskamo po Zvezdi i ostalima.

sasaPG
Gost
sasaPG

Ovi stranci sa izjavama daju takvo samopouzdanje da ocekujem najmanje da osvojimo ABA, prvenstvo i final four da socekamo 🙂
Ako ovako budu nabrijani na pripremama i utakmicama ostali su nae bali ko zuti 🙂
Srecno momcovi!!!

Send this to a friend