Košarka Crnogorski košarkaši sjutra počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Bjelica: Možda Britanci nisu imenima poznati, ali imaju kvalitet

foto: FIBA

Neka nova lica, mnogo mladih igrača oko kojih će se graditi reprezentacija narednih godina, a među njima Milko Bjelica. Uz Suada Šehovića, najstariji i najiskusniji u rosteru koji je odredio selektor Boško Radović za prve mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Crveni” polako privode kraju pripreme za otvaranje nove avanture, a ujedno možda i najvažniji meč sjutra od 19 sati u “Morači” Bjelica i drugovi napadaju Veliku Britaniju.

Proteklu sedmicu Radović i njegovi izabranici su radili na analizi rivala koji je prilična nepoznanica za sve u redovima naše selekcije i uz to, zbog dosta novih imena, uigravao je neke nove sisteme. Krilni centar Mornara jasno je istakao da će biti spremni.

“Velika Britanija je neugodan protivnik, ima dosta iskusnih i veoma dobrih igrača. Gaje tu neugodnu, modernu igru, sa dosta brzom košarkom. Možda imenima nisu poznati, ali posjeduju kvalitet”, rekao je Bjelica.

Za razliku od kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, u ovom prozoru naša selekcija je imala nešto više vremena da se pripremi.

“Kako nama, tako i protivnicima. Ovi prozori su sami po sebi neugodni, jer nema najboljih igrača. Ali, mislim da je to dovoljno vremena da se napravi hernija koja nama, siguran sam, neće nedostajati. Ima nekoliko mladih igrača i biće to prednost za nas”, nema dilemu Bjelica.

Jedna od glavnih prednosti naše selekcije, uz domaći teren, mogla bi da bude centarska linija koja je izuzetno jaka, bez obzira što nema Bojana Dubljevića, Nikole Vučevića i Nemanje Radovića.

“Svaki će igrač u našoj reprezentaciji biti neophodan za pobjedu”, nije htio Bjelica da izdvaja ikoga.

Send this to a friend