Košarka

Blagota Sekulić opet u Fuenlabradi

Blagota Sekulić će i u 36. godini igrati vrhunsku košarku, u dresu španske Fuenlabrade.

Podgoričanin, nekada centar Real Madrida, odlučio je da nastavi saradnju sa klubom u kom je nastupao od prošlog ljeta. Očekuje se da će biti na startu priprema, od 15. avgusta.

Prethodnih mjeseci javnost je spekulisala o tome da je Sekulić spreman za kraj bogate igračke karijere. Ipak, odlične partije u ACB ligi prošle sezone bile su znak za bivšeg kapitena crnogorske reprezentacije da može još mnogo da pruži u vrhunskoj košarci. Prošle sezone imao je učinak od 7,1 poena i 4,7 skokova po utakmici, uprkos povredama.

Sekulić se prošlog ljeta prvi put odlučio na nešto duži odmor i preskočio je kvalifikacioni ciklus za Eurobasket. Ovog ljeta nije bio u konkurenciji za Eurobasket, a selektor Tanjević najavio je da će ga možda pozvati za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo od novembra, u kojima ne mogu igrati NBA i evroligaški igrači. Centar visok 210 santimetara bio je kapiten nacionalnog tima na posljednjem učešću na Eurobasketu, a predvodio je reprezentaciju do zlata na Igrama malih zemalja u Rejkjaviku 2015. godine.

Blagota je kao mlad igrač bio član najslavnije generacije košarkaša Budućnosti, koja je tri puta bila prvak Jugoslavije. Tokom karijere nastupao je za Partizan, AEK, PAOK, Real Madrid, Aris, Albu, Mursiju, Gran Kanariju i između ostalih, Fenerbahče. Fuenlabrada je idealna sredina za iskusnog igrača, ekipa je prošle sezone bila 12. u ACB ligi, a već 20 godinaje stabilan prvoligaš u Spaniji, uvijek u sredini tabele (najbolji plasman 7. mjesto). Klub je lociran u predgrađu Madrida, nekih 20 kilometara južno od centra – a u Fuenlabradi je rođen slavni španski fudbaler, Fernando Tores.

Send this to a friend