Košarka

Blijedo izdanje Mornara, Mega slavila u Baru

Pauza zbog Fibinog “prozora” nije prijala košarkašima Mornara Barsko zlato – nakon blijede partije, posebno defanzivno, Barani su u “Topolici” poraženi od Mege 101:85, u 7. kolu Admirabet ABA lige.

Mornar je, tako, nastavio post na svom terenu, koji traje od 9. oktobra, kada je savladan Zadar, nakon čega su izabranici Mihaila Pavićevića domaćim navijačima poraženi od Partizana, SC Derbija i sada Mege.

Podatak da je samo tri puta vodio, i to u prvoj četvrtini (2:0, 4:2, 11:10), dovoljno govori koliko je Mornar bio spreman da parira najmlađem timu regionalnog takmičenja, posebno na planu brzine i energije, u ovom meču i želje za pobjedom.

Mornar je sedmom kolu doživio četvrti poraz, dok je Mega slavila drugi put uzastopno nakon što je u prošlom kolu deklasirala SC Derbi na Novom Beogradu.

Mornar je cijelu utakmicu jurio prednost gostiju, nakon tri minuta treće četvrtine je nagovijestio da bi mogao da preokrene (53:54), ali je onda stao, pa je Mega do kraja dionice pobjegla na 77:63, a početkom posljednjeg kvartala je bilo maksimalnih i nedostižnih 18 razlike (81:63)…

Vladimir Mihailović je bio najefikasniji u barskom timu sa 26 poena, imao je i po četiri skoka i asistencije, Fets Rasel je upisao 19 poena i pet asistencija, a Marko Pecarski 14 poena i 10 skokova.

Gosti su imali šestoricu igrača sa dvocifrenim poenterskim učinkom, a predvodio ih je iskusni Dragan Milosavljević sa 20 poena, šest skokova i sedam asistencija.

Mornar u narednom kolu, 26. novembra, gostuje Borcu.

Send this to a friend