Košarka

Budućnost i Mornar novčano kažnjeni zbog prijetnji sudiji Dragojeviću

foto: KK Budućnost

Mnogo bure uslijedilo je poslije treće utakmice finala domaćeg prvenstva između Budućnosti i Mornara, a Budućnost i Mornar kažnjeni su novčano su zbog prijetnji sudiji Igoru Dragojeviću.

“Plavi” su sinoć u dramatičnoj završnici savladali Mornar 88:87 i smanjili na 2:1 u finalnoj seriji domaćeg prvenstva.

“Budućnost se shodno članu 59 B i 59 D propozicija takmičenja I A MCKL kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 1000 eura (slaba organizacija utakmice, vrijeđanje gostujuće ekipe od strane domaćih navijača i prijetnji predsjednika KK Budućnost Voli Dragana Bokana upućenih sudiji Igoru Dragojeviću nakon završetka meča ispred službenih prostorija – prijava službenih lica, Igora Dragojevića).

Mornar se shodno članu 59 D propozicija takmičenja I A MCKL kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 500 eura (nesportsko ponašanje službenog predstavnika Đorđija Pavićevića nakon završetka utakmice – prijava službenih lica, Igora Dragojevića)”, piše u saopštenju komesara Miomira M Mugoše.

Košarkaš Budućnosti Kajl Gibson i plej Mornara Derek Nidam kažnjeni su sa po 50 eura zbog tehničkih grešaka, dok će barski tim u kasu Saveza morati da uplati 100 eura zbog dvije tehničke greške njihovoj klupi.

Na sastanku Direktorijuma klubova Erste Super lige održanom 3. aprila utvrđeni su termini odigravanja polufinalnih i finalnih utakmica, sa mogućnošću da termini budu pomjereni kako bi se obezbijedili direktni TV prenosi. Upravo iz tog razloga je došlo do pomjeranja termina četvrte utakmice za četvrtak 31. 05. u 21:00h (bila planirana za srijedu 30. 05.) i eventualne pete utakmice za nedelju 03. 06. u 20:30h o čemu su klubovi obaviješteni u biltenu broj 15 od 27. maja.

Meč broj četiri sudiće Dragojević, Rutešić i Jokić.

Ukoliko Mornar pobijedi prvi put će postati šampion Crne Gore, dok bi trijumf Budućnosti značio da će se o prvaku odlučivati u majstorici u nedjelju u Podgorici.

B.J.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cola
Gost
Cola

Stidi li se Bokan poslije ovoga? Inace se on razumije u kosarku i zna da su grijesili

Ratko
Gost
Ratko

Bokan pretio sudiji????? Opet nasjedate na onu pricu od onog beogradskog prevaranta Čovića. To sto mu je rekao da ce se potruditi da vise nikad ne sudi u ABA i nasu ligu to je za dobro sudije. To znaci da sudija treba da se bavi drugim poslom. To prijetnja nije. Evo neka ga Bokan zaposli u Voli. Steta da covjek… Više »

HNCZ
Gost
HNCZ

A pricali ste da Covic prica gluposti kad je rekao da su pojedini sa pistoljima ulazili u svlacionicu u Moraci !

Poznavalac
Gost
Poznavalac

I dalje vas boli poraz?? Jos nije prosla bol?

Vartolomej
Gost
Vartolomej

a jao greotice vi jos patite, popravljajte kisobrane sad malo da odmorite od kosarke

Send this to a friend