Košarka

Bolji i od Dajsona

foto: eurocupbasketball.com

Talenat na velikoj sceni najbolje se dokazuje u direktnim duelima protiv velikih igrača. A zvijezdu Hapoela, američkog beka Dajsona, bek Budućnost Volija Petar Popović potpuno je nadigrao u srijedu.

U trijumfu koji će ostati u lijepom sjećanju crnogorskim zaljubljenicima u košarku, Popović je blistao u momentima kada je Budućnost Voli grabila ka ubjedljivoj (92:75) i važnoj pobjedi. Cetinjanin, odskora oporavljen od povrede, za 26 minuta na parketu upisao je 20 poena, šutirajući trojke 4-4 i dvojke 5-3, sa bacanjima 2-2! Imao je i po dva skoka i asistencije.

“Pobjeda je timska, to nije fraza nego činjenica, jer smo znali da moramo odigrati timski u teškoj situaciji bez dva prvotimca. Znali smo od ponedjeljka da ne možemo da računamo ni na Suada Šehovića ni na Danila Nikolića. U takvoj situaciji, sa Barovićem i Ivanovićem koji su igrali pod povredama, znali smo da nam je potreban poseban napor. Savladali smo veliki tim, bili spremni za žrtvu, za tim, i cilj je blizu”, rekao je Popović.

Pored učinka Ivanovića (15 poena i Četiri asistencije), Gibsona (15 poena i četiri skoka), Gordića (12 poena), Barovića (šest poena i osam skokova), valja zaviriti i u statističke kolone igrača Hapoela. Dajson je zaustavljen na 19 poena i pet skokova, američke zvijezde Ostin Dej (ozbijan NBA igrač i bivši as San Antonija) i Lukas na po svega deset poena…

Hapoel, jedan od favorita cijelog takmičenja, je sveden na nivo ekipe koja ne zaslužuje mjesto u TOP 16 fazi i polako se oprašta od ambicije da će igrati u njoj. Za Budućnost Voli, cilj je blizu…

“Blizu, ali još uvijek nije ostvaren. Imamo četvrtak da odmorimo, a onda krećemo u novo dokazivanje, da potvrdimo mjesto u ABA ligi. Za vikend nas čeka izuzetno teško gostovanje FMP-u u Beogradu, jedan od ključnih mečeva ove jeseni. Bez povrijeđenih igrača, moramo biti spremni da odigramo opet na ovom nivou”, upozorio je Popović.

Budućnost Voli je pred serijom izuzetno teških gostovanja: FMP u Beogradu, Galatasaraj u Istanbulu, . Zadar pa Bajern u Minhenu. Do 20. decembra moglo bi se znati već mnogo o karakteru ove, potencijalno istorijske sezone.

Rano za kalkulacije

Sa četiri pobjede u sedam mečeva, Budućnost Voli je izuzetno blizu TOP 16 faze, ali, tri kola prije kraja mora ostati fokusirana na svaki meč.

Jedino je sigurno da će je Hapoel teško stići – samo ako pobijedi u sva tri meča, a ,,plavi“ izgube sve do kraja. Na ruku Podgoričanima ide idobarskor sa ostalim rivalima protiv Galatasaraja u srijedu će braniti devet razlike ostvarenih u ,,Morači“, dok su od Lietkabelisa poraženi sa dostižnih sedam razlike. Upravo bi meč posljednjog kola 27. decembra, protiv Litvanaca u Podgorici, mogao biti ključan u borbi za drugo mjesto u grupi.

Send this to a friend