Košarka

Borba za majstoricu

“Umoran sam od toga da gubim. I već dugo radim sve što je do mene da se to promijeni”, tako je Koti Klark govorio o svojoj partiji, koja je Budućnost Voliju donijela trijumf u trećem finalnom meču ABA lige u srijedu, i produžila nadu o odbrani titule.

Budućnost Voli će već večeras (19 h), u “Morači” igrati za izjednačenje u finalnoj seriji, protiv Zvezde ovog puta biće u ulozi blagog favorita. To su zaslužili vrhunskom odbranom od sredine druge dionice duela sa Zvezdom. Uz bolji učinak Erla Klarka i Goge Bitadzea, koji nijesu imali zapažene role u prethodnom meču, ekipi Jasmina Repeše biće potreban Koti na istom nivou.

Često kritikovan, krilni centar bio je na izlaznim vratima kluba početkom prošlog mjeseca… Strpljenje se isplaćuje, kako stručnog štaba, tako i njegovo. Jer Klark je radio angažovano u prethodnom periodu.

“Lako je sa strane reći, kada protivnik ubacuje teške šuteve, a mi ih promašujemo, da se ne trudimo dovoljno. Ali kad-tad vam se to vrati”, jasan je Klark. Timski stav, atmosfera u ekipi uoči večerašnjeg meča i nastavka finala, stali su u nekoliko Klarkovih riječi…

“Pokušavamo da zaslužimo da igramo utakmicu u ponedjeljak u Beogradu, to je samo u mislima. To znači da smo u situaciji “uradiš, ili te nema. Toliko o motivu, zaista nije potrebno bilo što drugo reći. U ovakvim situacijama morate najbolje što znate”, kazao je Koti.

Pristup iz treće utakmicevalja ponoviti.

“Tim je izašao sa energijom na parket. To se odslikalo na našu performanse. Naravno da je sve krenulo od odbrane. To je jednostavan recept, daš sebe cijelog tu i nadaš se da će biti najbolje. Kad pogriješiš, sigurno ne odustaješ”, dodao je Klark.

Amerikanac je istakao da je izuzetno bitno dobro reagovati na faze lošije igre i nalete rivala. Pogotovo protiv dominantno šuterske ekipe, kakva je Zvezda.

“Nekad vas meč povede u pogrešnom smjeru, suočite se sa deficitom koji je veći nego što ga zaslužujete, ili ne treba uopšte da ga bude. Tad je bitno samo vjerovati u ono što ste postavili kao cilj igre. Mentalno jaki sa jedne, a dobro povezani, “zbijeni” sa druge strane, mogu ostvariti pravi preokret. Čak i u ovakvim utakmicama. Pritisnuti uza zid smo izašli licem u lice i borili se. To je sve što se očekuje od nas”, objasnio je Koti Klark.

Taktička prilagođavanja za četvrti meč svode se prije svega na mentalni pristup, insistiranje na još manjem broju grešaka…

“Dan pred meč radimo, a u petak ujutro, čekaju nas nove detaljne analize prethodnog duela. Ali ono što je bitno je, da nema mnogo nepoznanica. I da se naš stav, osnovni koncept sigurno ne mijenja, da sve počinje od jake odbrane. Još intenzivniji pristup u defanzivi, uz dodatni fokus i pametniji, strpljiv izbor šuteva, donijeće novu pobjedu. Ne sumnjam u to”, zaključio je Koti Klark.

Konačno, krilo Džejms Bel je kratko objasnio ključni faktor za uspjeh pred domaćim navijačima u večerašnjoj borbi za majstoricu…

“Prethodni meč je bio dobar, za uživanje, ali zaista se na kraju sveo na to ko će bolje odraditi posao u odbrani i doći do nekih bitnih zaustavljanja akcija protivnika”, kazao je Džejms Bel.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
delboj
Gost
delboj

Pritisak na pleja 40 minuta, jer su tu najtanji. I Barovic u reketu, jer je najcvrsi od svih. Sto manje Bitadze jer ne moze da se nosi sa pritiskom a i snagom sa Odzom i Cirbesom. To bi bio recept za pobjedu…

Pinba
Gost
Pinba

Pun gas!!!!

Vocne kapi
Gost
Vocne kapi

Ajmooooo najjaci pritisak veceras. Nema povlacenja

Send this to a friend