Košarka

Borba za tron: Budućnost čuva domaći parket, Mornar se nada novom podvigu

Oba tima su zadala po jedan udarac, a na red je došla treća epizoda velike borbe – košarkaši Budućnosti večeras (20.00h) u “Morači” dočekuju Mornar u trećem meču finalne serije plej-ofa Erste lige.

U ovoj seriji su dosad viđena dva identična meča. Suad Šehović i drugovi su lako odradili meč u Podgorici, ali su prije dvije noći bili neprepoznatljivi. Barani su agresivnom odbranom izluđivali aktuelnog šampiona koji nije imao recepta za američki trio Lamont Džuns, Antabija Voler, Oktavijus Elis.

“Bili su bolji, pokazali su više želje i zasluženo su slavili” osvrnuo se kapiten “plavih” na drugi meč serije.

“Mi se moramo konsolidovati, odgovoriti im i odbraniti domaći teren. Neće biti lako jer smo uzdrmani, potrošnja je velika. Ali, daćemo sve od sebe da povedemo u seriji”.

Amerikanci su u tom drugom meču zadali mnogo problema, pa će jedan od glavnih ciljeva čete Igora Đaletića biti njihovo zaustavljanje…

“Naravno, potrudićemo se da ih usporimo jer su postigli mnogo lakih poena. Moramo zaustaviti njihovu tranziciji i umanjiti kvalitet američkih igrača, ali i pripaziti na ostale jer svaki igrač može stvoriti probleme”, ističe Šehović koji je imao jasno poruku… “Moramo biti mnogo bolji”.

Ekipa Đorđija Pavićevića puna samopouzdanja stiže u Podgoricu. Prije dvije noći u svojoj “Topolici” su odigrali fantastičan meč, a sada se nadaju reprizi od prošle godine. Tada je barska ekipa spriječila slavlje rivala i smanjila na 2:1 u seriji.

“Dobro smo reagovali poslije prvog meča. Odigrali smo ozbiljno i kvalitetno i odbranu i napad, a sada očekujemo i njihovu reakciju na njihovom terenu. Sigurno će i oni podići odbranu na veći nivo”, rekao je Balša Radunović. “Čeka nas težak i neizvjestan meč. Zadovoljno smo jer smo produžili seriju”.

Jedan od najiskusnijih u redovima ekipe iz lučkog grada je svjestan koji je recept za još jedan trijumf.

“Ako ponovimo igru iz Bara možemo se nadati brejku. Sa više samopouzdanja dolazimo u Podgoricu i daćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu” poentirao je bivši igrač Budućnosti.

Send this to a friend