Košarka

Bošković respektuje Crvenu zvezdu, ali želi novu pobjedu

Budućnost Bemaks respektuje Crvenu zvezdu, ali želi novu pobjedu u WABA ligi, kazao je trener podgoričkih košarkašica.

Budućnost Bemaks i Crvena zvezda odigraće sjutra u Podgorici utakmicu četvrtog kola WABA lige.

Bošković je kazao da očekuje težak meč protiv odlične ekipe, koja je spoj mladosti i iskustva.

“Dugo godina igraju zajedno. Veći dio tima je tu tri-četiri godine, a praktično su u istom sastavu završili prošlu sezonu. Jako su igrani i kvalitetni. Očekuje nas težak meč, moramo dati svoj maksimum svh 40 minuta, skoncentrisati se na naše ciljeve u igri. Samo tako možemo do pobjede”, kazao je Bošković na konferenciji za novinare.

On je, upoređujući dva tima, ocijenio da je Budućnost generalno kvalitetniji sastav.

“To prije svega gledajući prvih pet-šest igračica, ali oni imaju dužu klupu, uigraniji su i duže su zajedno. Kvalitet je na našoj strani, ali i oni imaju dobar tim koji igra sa deset ili 11 igračica.
Očekujem težu utakmicu nego prethodna tri meča. Treba da uđemo maksimalno od prvog minuta. Nema tu nekih iznenađenja, teško da možemo iskoristiti jedni druge, ali biće interesantna utakmica”, rekao je Bošković.

Kapiten Božica Mujović kazala je da podgorički tim ukoliko želi pobjedu mora ispoštovati dogovore sa treninga.

“Treba da radimo ono što smo vježbali i smanjimo broj grešaka iz prethodnih mečeva. Ova utakmica je mnogo ozbiljnija od prethodnih, jer Crvena zvezda ima isti skor kao i mi. Ona je naš najozbiljniji rival u grupi. Na nama je da maksimalno koncentrisano uđemo u meč i samo tako možemo doći do pobjede. Smatram da smo iskusniji i kvalitetniji od njih”, rekla je Mujović.

Pojačanje iz beogradskog Partizana, Sanja Orozović, kazala je da Crvena zvezda nema šta da traži u Podgorici.

“Možemo ostvariti pobjedu. Respektujem ih, ali na našem terenu nemaju šansi za bodove. Pozivam publiku da dođe u što većem broju, da vidi dobru utakmicu i novu pobjedu Budućnosti”, kazala je Orozović.

Obje ekipe u prva tri kola ostvarile su maksimalan učinak.

Duel u Univerzitetsko sportsko-kulturnom centru počeće u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Send this to a friend