Košarka

Boston od -20 do brejka protiv Klivlenda: Bredli junak Seltiksa

Trojkom Ejverija Bredlija u posljednjim sekundama meča Boston Seltiksi smanjili su u seriji protiv Klivlenda Kavalirsa na 2:1 u finalu istočne konferencije.

Poslije dvije pobjede Klivlenda u “TD Gardenu” i povrede Ajzee Tomasa malo ko je očekivao da će Boston uspjeti da pruži bilo kakav otpor aktuelnom prvaku. Ali, slavni tim iz Masačusetsa nije pomišljao na predaju. Seltiksi su slavili sa 111:108.

Iako je do sredine treće dionice šampionski tim gradio +20, Seltiksi su uveli duel u rezultatsku klackalicu i preokrenuli na 99:98.

Onda se igralo praktično koš za koš, da bi presudio Bredli trojkom, i to tako što je lopta pogodila obruč, odskočila visoko i ipak prošla kroz mrežicu. Bredli je bio drugi najefikasniji u Bostonu sa 20 poena, nadvisio ga je Smart sa 27.

Irving je bio najbolji na meču sa 29 poena, Lav je ubacio 28, a Lebron Džejms je ostao na 11 poena, šest skokova i šest asistencija za 45 minuta na parketu. Imao je Džejms i šest izgubljenih lopti, pa je ovo jedna od najgorih plej-of partija karijere za njega.

Četvrta utakmica finala Istoka je na programu u noći između utorka i srijede od dva sata i 30 minuta poslije ponoći.

Naredne noći, od tri sata nakon ponoći, očekuje nas četvrta utakmica finala Zapada između San Antonija i Golden Stejta. Voriorsi će imati šansu da završe seriju i tako “počiste” i trećeg rivala u ovogodišnjem doigravanju.

Send this to a friend