Košarka

Bratska rokada na klupi Mornara

Mihailo Pavićević trebao bi da zamijeni brata Đorđija na mjestu prvog trenera košarkaša Mornara za narednu sezonu, saznaje Pobjeda.

Nakon uspješne debitantske sezone u ABA ligi i FIBA Ligi šampiona, Đorđije Pavićević planira da se prije svega posveti rukovođenju klubom.

Mihailo je prošle sezone kao pomoćni trener u barskom klubu bio najbliži Đorđijev saradnik. Vodio je veliki broj treninga u situacijama kada Đorđijeve obaveze vezane za organizaciju i upravljanje crnogorskim vicešampionom to nijesu dozvoljavale.

Zbog toga su braća Pavićević, koja su odgovorna za vrtoglavi uspjeh barskog kluba u posljednjim godinama, spremna na ovaj potez. Odgovornost Mihaila Pavićevića trebao bi da bude tim, a Đorđija klub u cjelini. Sada se očekuje da se riješi pitanje Pavićevićeve licence, kako bi bio šef stručnog štaba u domaćim takmičenjima, Košarkaškog saveza Crne Gore. Od toga će i najviše zavisiti realizovanje ove zamisli.

Mornar za narednu sezonu planira još jači i konkurentniji tim, makar za mjesto u sredini tabele ABA lige i napad na titulu prvaka Crne Gore, koja je ove godine izmakla u majstorici finala protiv Budućnosti. Takođe, klub će u drugoj polovini septembra biti i organizator prvog Super kupa ABA lige.

Velika stvar za barsku košarku bio je i sam povratak Mihaila Pavićevića u Mornar, klub u kojem je ponikao. Trener koji je stekao izuzetnu reputaciju osvajanjem titule prvaka Jugoslavije sa Crvenom zvezdom 1998. godine, tokom prošle decenije osvojio je pet titula šampiona Finske, na klupi Espun Honke. Sa velikim uspjehom vodio je i kineski Lianong od 2013. godine, do finala nacionalnog prvenstva.

Takođe, Mihailo Pavićević vodio je i mladu crnogorsku reprezentaciju u periodu od 2011. do 2014. godine.

Send this to a friend