Košarka Kvalifikacije za Eurobasket

Britanci se više nadaju pobjedi protiv Njemačke nego u Podgorici

foto: FIBA

Mark Stojtel, do sada asistent selektora Velike Britanije Nejta Rejnkinga, preuzeće ulogu prvog trenera za mečeve sa Crnom Gorom u petak u Podgorici i Njemačkom u Njukastlu u ponedjeljak.

U reprezentaciji je dvije godine, a ističe da je spreman za novu ulogu. Vjeruje da će Britanci ostaviti dobar utisak u našem glavnom gradu.

“Nejt je i dalje selektor, ali zbog obaveza sa klubom nije tu. Rejnking je odabrao igrače za širi spisak, pa za meč. Dijelimo istu filozofiju igre tako da reprezentacija ima kontinuitet”, rekao je Stojtel.

Istakao je zadovoljstvo sastavom, čija je prva zvijezda bek Tarik Filip iz turskog Tofaša.

“Ono što je veliki problem za nas je što imamo 25 ujednačeno kvalitetnih igrača. Izuzetno je komplikovano odabrati pravih 12, ali to je situacija u kojoj bi se rado našao bilo koji selektor”, rekao je Stojtel.

Istakao je da očekuje sličan izazov protiv Crne Gore u petak i Njemačke u ponedjeljak.

“Radi se o izuzetno čvrstim i organizovanim timovima, koji fokus igre postavljaju na odbranu. I jedni i drugi imaju izuzetno povjerenje igrača u sastavu, dobre su cjeline. Njihovi nastupi na najvećim takmičenjima nijesu slučajnost”, napomenuo je selektor Velike Britanije.

Po njegovim riječima stiče se utisak da se Britanci više nadaju pobjedi protiv Njemačke u Njukastlu.

“Analiziraćemo detaljno njihov meč sa Francuskom već u petak veče. Za nas je to vrlo važan meč, u Britaniju stiže jedna od 20 najboljih reprezentacija svijeta”, dodao je Stojtel.

Britanci do početka meča neće otkrivati, sa kojih 12 igrača će nastupiti u sastavu.

Send this to a friend