Košarka

Brza adaptacija na njihove fizikalije

Košarkaši Budućnost Volija večeras nastavljaju takmičenje u Evroligi – desetkovani Podgoričani gostuju Žalgirisu, a to znači da je na redu nova analiza Petra Mijovića.

“Gostovanje Žalgirisu dolazi u jako nezgodnom momentu za naš tim, koji će zbog obaveza reprezentacije biti značajno oslabljen, uz to neizvjesno je igranje Goge Bitadzea, tako da sa dosta promjena i problema čekamo meč na jednom od najtežih gostovanja u EL. Žalgiris je izuzetno čvrsta ekipa, koju karakteriše jako dobra odbrana i PNR napad uz jak individualni kvalitet prvog centra Dejvisa ispod koša. Napadački su ekipa sa dosta PNR setova i igre preko blokada. Fizički su jako dobro selektiran tim, sa dosta kvaliteta na lopti koji posebno kroz kreiranje viškova otvaraju mogućnost za dosta otvorenih šuteva.

Odbrana je posebno kod kuće na ivici faula, gdje prevashodno pritiskom i agresijom će pokušati da umanje individualni učinak igrača u spoljnoj liniji. Pozicije 4 i 5 atletski su jako dobre gdje dominira njihova prva napadačka opcija ispod obruča, već pomenuti Dejvis. Da bi igrali sa njima meč na visokom nivou i tražili šansu za pobjedom moramo se prevashodno adaptirati na njihovu čvrstu, ponekad i prljavu odbranu, posebno u spoljnoj liniji. Moramo zatvarati i zagrađivati svoj koš i ne dozvoliti da atletski jako dobri igrači na pozicijama 3, 4 i 5 budu aktivni u tom segmentu.

PNR odbrana i limitiranje saradnje njihovih bekova u prvom redu Votersa, Vokapa i Vestermana sa ostatkom tima moraju biti na visokom nivou. Naravno da je od velike važnosti i koliko napadački budu raspoložene naše primarne opcije poput Kola, Erla Klarka i Džeksona… Očekujem različit meč u odnosu na onaj u Morači samim tim što je i jedan i drugi tim pretrpio određene promjene pa čak i samu strukturu igre, pogotovo naš tim sa dolaskom trenera Jasmina Repeše. Biće to i prva utakmica za centra Vilijamsa i sigurno jedan od ciljeva će biti da mu se pruži mogućnost da se kroz utakmice što više integriše u tim i ideje trenera Repeše”.

Send this to a friend