Košarka Počinje regionalno takmičenje

Budućnost Bemax na terenu favorita otvara WABA ligu

Odbrojavanje je završeno. Košarkašice Budućnost Bemaxa odradiće večeras trening, a nakon toga otputovaće za Celje, gdje ih u srijedu protiv šampiona Slovenije očekuje premijemi meč nove sezone u WABA ligi.

“Vučice” sa prilično podmlađenim timom, u kojem je čak pet igračica koje su minule sezone igrale za Lovćen Bemax u WABA ligi do 17 godina, ulaze u novu sezonu, a več na startu igraće protiv prvog favorita za osvajanje titule.

“Celje se dobro pojačalo. Bitno su promijenili ekipu u odnosu na minulu sezonu, tako da smo svjesne da nas čeka zaista težak meč na otvaranju. Ali, nadam se da ćemo pružiti dobru partiju, da ćemo uspjeti da im pariramo i da ćemo pokazati da će nas krasiti dobra odbrana i velika borbenost”, kazala je Dragana Živković, prvotimka Budućnost Bemaxa.

Podgoričanke su prije više od mjesec počele pripreme, odigrale šest kontrolnih utakmica, ostvarile isto toliko pobjeda, a u posljednjem testu protiv Raguze u “Bemax areni” pokazale su da će ih krasiti agresivna odbrana.

Međutim, ono što brine novog trenera Vladana Radovića jeste odsustvo Nikoline Babić, čiji nastup je pod znakom pitanja.

“Dosta je mlađih igračica, nove su se dobro uklopile, tako da imamo jednu dobru cjelinu, koju krasi zaista sjajna atmosfera. Tokom priprema imale smo šest utakmica na kojima je bilo dobrih i loših karakteristika, svakog dana koristile smo priliku da popravimo neke stvari. Vjerujem da ćemo mi mlađe dati poseban pečat novoj energiji. Sigurno je da ćemo ginuti za svaku loptu i da ćemo dati maksimum na svakom meču”, istakla je Živković.

Send this to a friend