Košarka

Budućnost bez tandema počinje plej of

foto: KK Budućnost

Pred večerašnji (19h) duel sa Lovćenom, prvi u polufinalnoj seriji na dvije pobjede u Super ligi, Budućnost Voli bi sama sebi mogla da bude najteži protivnik. Trener Aleksandar Džikić nagovijestio je da problemi sa povredama nijesu riješeni.

Tako će šampion ABA lige, aktuelni prvak Crne Gore koji se kroz ligaški dio Super lige prošetao sa samo jednim porazom, ponovo nastupiti oslabljen. Najvjerovatnije bez startnog plejmejkera Nemanje Gordića i važnog energetskog igrača Seada Sehovića, šampion je opterećen ulogom apsolutnog favorita. Tako duel sa Lovćenom u “Morači” dobija karakter potencijalno nezgodnog za podgorički tim.

Poslovično oprezan, trener Aleksandar Džikić najavio je utakmicu kao važan test za potencijalno teško finale.

“Trudili smo se da Super ligu odigramo što bolje možemo, u odnosu na sve ono što nam se desilo tokom sezone. Imali smo problema i nekoliko povreda, ipak uspjeli smo da osiguramo prvo mjesto i prednost domaćeg terena. Naš protivnik ima iskusan sastav, igrali smo sanjima vise puta ove sezone i znamo da nas čeka ozbiljan protivnik. Nažalost naših navijača, nećemo nastupati sa timom koji je osvojio ABA ligu, već u vrlo izmijenjenom i stoga limitiranom sastavu”, kazao je Džikić.

Budućnost Voli priželjkuje da finale izbori već u revanšu u ponedjeljak na Cetinju, majstorica bi značila dodatni zamor za ekipu skraćene rotacije.

I jedna pobjeda Lovćena u polufinalnoj seriji Super lige bila bi prvoklasno iznenađenje, kada je mladi tim iz prijestonice u pitanju. Cetinjani su ipak tokom maja pokazali napredak u formi, Iako savladali Teodo u direktnom duelu za plasman u polufinale i ABA 2 ligu. Jedan od onih koji su aduti Lovćena, sve više u posljednjim mečevima, je mladi bek Petar Aranitović. Bivši veliki talenat Partizana i Manrese sa nestrpljenjem očekuje polufinale.

“Rasterećeni smo, osnovni cilj smo već postigli, ostaje nam da se borimo i nadigravamo protiv favorita. Pokazali smo da smo jači od pritiska da ostvarimo zacrtano, a to je bio plasman u ABA 2 ligu. Imamo i kvalitet i karakter, za žestoku borbu protiv šampiona. Ne prijetimo im, to bi bilo nepristojno, ali predaje nema”, rekao je Aranitović.

Send this to a friend