Košarka

Budućnost i Mornar ovjeravaju novo finale

Najavljivali su košarkaši Lovćena i Sutjeske da bi mogli da pomrse račune favoritima na putu ka novom finalu, ali od toga nije bilo ništa. Makar u prvim mečevima polufinala plej-ofa.

Budućnost Voli i Mornar su upisali dvije ubjedljive pobjede i stigli na korak od novih paklenih duela u finalu doigravanja domaće Superlige. “Plavi” gostuju na Cetinju (19h), a Barani u Nikšiću (20h).

Što se tiče prvih mečeva, u oba je viđena igra mačke i miša. Izabranici Aleksandra Džikića su u svojoj “Morači” od starta krenuli silovito, agresivnom odbranom su zatvorili prilaze košu, dok su na drugoj strani Nemanja Gordić (za sedam minuta na parketu deset asistencija) i Nikola Ivanović (osam asistencija) razigrali čitavu ekipu. Semafor u Podgorici je nakon prvih deset minuta pokazivao 25:9 i praktično je sve tada bilo riješeno. Do odlaska na veliki odmor crnogorski šampion je uvećao prednost na 53:23, pa je u nastavku Džikić imao mogućnost da rotira.

Za razliku od prethodnih mečeva četa iz lučkog grada je od prve sekunde nametnula svoj ritam i nije dozvolila izabranicima Zorana Glomazića ni da zaprijete. Derek Nidam i drugovi su vodili tokom cijelog duela, a prelomili su ga u drugoj četvrtini kada su serijom 14:0 otišli na 38:24 i do kraja nijesu ispuštali dvocifrenu zalihu.

Send this to a friend