Košarka

Budućnost ima odličan roster, ali kad ćemo ih dobiti, ako ne sad

Nenad Trajković (foto: KK Cibona)

Trener Igokee Nenad Trajković vjeruje da njegov tim može da savlada Budućnost Voli, iako “plavi” imaju kvalitetniju ekipu.

Regionalni šampion sjutra će gostovati u Laktašima u trećem kolu ABA lige.

“Budućnost je tim koji u svom rosteru ima 14 odličnih igrača, trener ima problem sa tim koga da stavi među 12. Imaju mnogo iskustva, igrače koji znaju kako se osvajaju titule. Njihova energija i njihova cijela hemija će zavisiti od starta u Evroligi. U svakom slučaju, mi se moramo okrenuti nama, dobili smo Cibonu u Zagrebu, imamo elan imamo dobru energiju i veliku želju da u nedjelju pokažemo našoj publici da idemo naprijed, a ne nazad. Mi smo kiksali u prvom kolu protiv Mege tako da moramo na neki način vratiti bodove protiv velikih timova, protiv koga to možemo uraditi ako ne protiv Budućnosti, kada ako ne sada”, poručio je Trajković.

Iskusni Slovenac Domen Lorbek ulogu favorita prepušta Podgoričanima.

“Svi znamo da je sljedeća utakmica protiv Budućnosti jedna od najtežih jer je Budućnost favorit ne samo u ovoj utakmici nego i u cijeloj ligi. Ipak, mislim da su oni u lošoj situaciji sada, otežavajuća okolnost im je što ih je sigurno iscrpio meč u Evroligi. Biće ovo teška i neizvjesna utakmica, sigurno jaka i sa čvrstim odbranama tako da će odlučiti detalji. Igramo kod kuće, mislim da ćemo imati šansu i pokušaćemo da dobijemo taj meč”, istakao je Lorbek.

Igokea i Budućnost Voli igraće sjutra od 19 sati.

Send this to a friend