Košarka

Budućnost je jaka kod kuće, mnogo bi nam značila pobjeda u Crnoj Gori

Tornike Šengelija (foto: www.euroleague.net)

Baskonija traži izlazak iz krize, sa učinkom 2-4 u Evroligi nije zadovoljna, a pod pritiskom je javnosti u Španiji da prekretnicu pronađe upravo večeras  (19.00h) u Podgorici.

Prva zvijezda tima Tornike Šengelija, gruzijski krilni centar, pod dodatnim je pritiskom i odgovornošću nakon povrede beka Grejndžera. Baskonija je prethodnog vikenda izgubila ubjedljivo sa 20 razlike protiv Andore u gostima, izgubila tako vrh španske ACB lige. Kapiten Šengelia, igrač koji je u klubu od ljeta 2014. godine, sada ističe značaj meča.

“Za nas je vrlo bitno da ne ponovimo greške iz nekih prethodnih utakmica, start duela mogao bi apsolutno biti ključan. Ne želimo da protivniku dopustimo da uđe u seriju, jer igra pred svojim bučnim navijačima, to bi im bilo vjetar u leđa za cijeli meč. Sveukupno fokusirani smo prije svega na odbranu, ona nam donosi pobjedu kojabi u ovom momentu bila izuzetno važna”, rekao je Šengelija.

Prošle sezone imao je skor od 13,7 poena i 6,1 skokova po meču, čak 18,2 indeksna poena po meču Evrolige i čak 57 procenata realizacije šuta. Bivši igrač Bruklina i Čikaga u tri NBA sezone potpuno je sazrio kao lider Baskonije.

Šengelija je zamolio španske medije koje prate Baskoniju da sa respektom najave podgoričkog rivala koji i dalje čeka evroligašku pobjedu.

“Budućnost će sigurno odigrati dobro pred svojim navijačima, tako je bilo i u prethodnim mečevima. Imaju dobre opcije pod kočem, dok je izuzetno poznat igrač spoljne linije Edvin Džekson”, kazao je Šengelija.

U takvoj situaciji on vjeruje da njegova ekipa ima recept za trijumf.

“Sigurno se u odbrani nećemo skoncentrisati na nekog konkretnog igrača. Tako je to uvijek u mečevima koji se igraju u uzavreloj atmosferi. Ovo je veliki meč i za nas i za njih i valja u njega ući trezveno, hladne glave. Sezona je duga, imamo mnogo vremena da ispravimo dosadašnje propuste, a pobjeda u Crnoj Gori bi nam mnogo značila na tom putu”, rekao je Šengelija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Djuro VIVAX1918
Gost
Djuro VIVAX1918

Baskoniji zelim od sveg srca da se veceras iz krize izvuce tako sto ce buducnosti 100 poena da zavuce.

zzzzzzzzzzzzzz
Gost
zzzzzzzzzzzzzz

zato vozis VIVAX! hahahaha

Send this to a friend