Košarka

Budućnost među tri kandidata za pozivnicu Evrolige

Budućnost Voli ima šanse za dobijanje vajld-kard pozivnice da nastupa u Evroligi naredne sezone, zahvaljujući organizacionom i takmičarskom napretku kluba iz ,,Morače”.

Kako “Pobjeda” saznaje, tri glavna kandidata za dobijanje vajld-kard pozivnice za nastup u evropskoj eliti su beogradski Partizan, litvanski Lijetuvos Ritas i Budućnost Voli. Ostali kandidati Lokomotiva Kubanj, Uniks i Darušafaka lošije se kotiraju, kao i berlinska Alba, koja će mjesto u Evroligi najvjerovatnije izboriti plasmanom u finale njemačke Bundeslige.

Predsjednik Evrolige Đordi Bertomeu je nagovijestio da dobitnik specijalne pozivnice za nastup treba da bude klub koji ispunjava jasne organizacione kriterijume. Ne radi se samo o budžetu za narednu sezonu, već o dugoročnoj stabilnosti budžeta a Budućnost Voli je od dolaska aktuelne uprave na ljeto 2011. godine, sa Draganom Bokanom na čelu, sanirala sve dugove i sve zarade isplaćivala redovno.

Sa druge strane, Partizan je opterećen dugoročnim dugovanjima. Prednost Beograđana je imidž bivšeg prvaka Evrope. Po nezvaničnim informacijama, brojni proslavljeni bivši igrači i treneri Partizana lobiraju da beogradski klub dobije mjesto u Evroligi. Takođe, predsjednik Ostoja Mijailović obećava veliki budžet ukoliko do plasmana u elitu dođe.

Ipak, činjenica je da se već godinama uprava “crno-bijelih” bori da isprati ritam isplate zaostalih dugovanja na godišnjem nivou.

Jasno je da je u posljednjih pola decenije, na takmičarskom planu, Budućnost Voli u prednosti, jer postiže drastično bolje rezultate. Takođe, izuzetan utisak koji je predsjednik Evrolige Bertomeu ponio iz Podgorice prilikom posjete Budućnost Voliju u renoviranoj “Morači” u februaru, je važan faktor pri odlučivanju. Lijetuvos Ritas, klub iz litvanskog grada Kaunasa za koji nastupa naš reprezentativac Derek Nidam, je interesantna opcija za Evroligu.

Aduti tog kluba su i finansijska stabilnost i velika podrška navijača, kao i izuzetni rezultati u Evrokupu u godinama za nama. Što se tiče ruskih klubova koji su u igri za vajld-kard, minimalna je šansa da će ih dobiti. Većina evroligaša sa A licencom za nastup u takmičenju negoduju jer su i Lokomotiva u Krasnodaru i Uniks u Kazanju loše “povezani” letovima sa glavnim čvorištima aviosaobraćaja u Evropi. Za elitne klubove, pogotovo španske, izuzetno je komplikovano da i u sadašnjem sastavu Evrolige organizuju letove na gostovanja u Rusiji, protiv CSKA i Himkija.

U narednim sedmicama biće poznata odluka Evrolige o vajld-kard pozivnici, a to bi umnogome moglo odrediti i selekciju tima Budućnost Volija za narednu sezonu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dovla
Gost
Dovla

Partizan šampion! Grobari Nikšić!

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Najbolje da odu 2 kluba iz beograda.. jedan na silu a ovaj lobiranjem.. top..

Titogradjanin
Gost
Titogradjanin

Ako ce te, častiti. Batalite tu priču, no se kalite u Evro kup.

Kapetan Ricudis
Gost
Kapetan Ricudis

Brate placa Lomi ne pita za cijenu samo da opere ovogodisnje sramocenje. A narod mu ovamo zivi od 300e,e tugo tuzna!!!

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Ovo znači da Bokan ima sredstava i želje da napraviš moćan roster ponovo za sledeću sezonu, samo sa još više iskustva i manje grešaka od prošle sezone. Da si pametan napravio bi moćan tim po uzoru na Zvezdu čak i u slučaju da se igra Evrokup, jer tako se juri titula u ABA i ekipa umorna od Evrolige.

biro rada
Gost
biro rada

A RADNICIMA U VOLI PLATE 250 EURA

Clasic
Gost
Clasic

Izadji mala izadji rece Ramuš Haradinaj Srbijancima .

DjuroVIVAX
Gost
DjuroVIVAX

Clasic da sam na tvom mjestu posle onog poznavanja gramatike, ne bi se više javljao. Jer duhovit si kao sto si i pismen.

IZAĐI MALA😘😘
Gost
IZAĐI MALA😘😘

Izađi mala,izađi mala vrati učiteljici pare pošto te ništa nije naučila

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Kakva je ovo laz – kad je glavni iz EL rekao da nema sanse da neko iz ABA lige dobije pozivnicu.

Bokelj
Gost
Bokelj

Sve cestitke Partizanu

Svjefol
Gost
Svjefol

Uz stabilne finansije, koje se mogu dokazati, kao i najveci procenat posjeta na utakmicama, u odnosu na kapacitet dvorane, treba Euroligi dostaviti i spisak mladih, domcih igraca, koji ce biti prijavljeni za roster. Te je veoma bitno Euroligi. Prosle sezone je Fedorov ulazak u igru pobrao opste simpatije, cak i iz NBA… Bravo Buducnost, samo naprijed. Ako i Ritas dobije… Više »

Pracka
Gost
Pracka

Lobirajte i vi … zovite, cupajte, angazujte bivese igrace i trenere…. svim silama…Buducnost svetinja.

IZAĐI MALA😘😘
Gost
IZAĐI MALA😘😘

Koji bivši igrači i treneri budućnosti? Budućnost je mali i plastični klub,koji se finansira novcem od šverca cigara i droge. Je li sad jasno?

pavle
Gost
pavle

Mnogima još uvijek nije! Zašto se ponekad ne zapitaju kakvu korist ima Bokan od Budućnosti?

Delboj
Gost
Delboj

Rece navijac kluba koji je postao uspjesan dolaskom Vucica na vlasti, a finasira se sa parama koje je Covke pokrao a bile su namijenjene srpskom narodu na Kosovu. A tek sto svakoga ispalite za pare…

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Koji bivši igrači i treneri Budućnosti? Pa evo recimo Žarko Paspalj, Duško Ivanović, Luka Pavićević, Dejan Radonjić, Dejan Milojević, Vlado Šćepanović,Saša Obradović, Dejan Tomašević, Milenko Topić, Vlada Kuzmanović, Igor Rakočević, Vladimir Micov, i još podosta drugih imena. Bili su tu i Haris Brkić, i NBA igrači Vučević, Pavlović, Čabarkapa, Vraneš, Džerom Džejms izmedju mnogih drugih. Plus MVP Evrolige Omar Kuk,… Više »

biba struja
Gost
biba struja

od bioča pa do ćemovskoga polja regija je đe budućnost fura, i niđe ni milimetra dalje, pa budućnost nema navijača već ni na karabuškom polju a ne neđe dalje

Crna Gora
Gost
Crna Gora

biba, da je vječno nezavisno Kosovo! Poslije Budućnosti normalno najmiliji mi je klub Priština!

biba struja
Gost
biba struja

kakve veze kosovo ima sa fudbalerima srbije, e da oni su okosnica večeras protiv kosova u pg, pa ti navijaj za ove neovisne

cetinje
Gost
cetinje

Ima veze biba struja,no to tebe ne moze doci do mozga,nadji nekoga da ti rastumaci,pa onda komentar

pavle
Gost
pavle

Pa neka je

pavle
Gost
pavle

Pa neka je, eto ti ga

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Fala Pavle!

Nije bitno
Gost
Nije bitno

PG sada ima preko 250 hiljada ljudi. Ne trebaju nam navijači sa strane. Vjeruj da ima navijača Budućnosti nekoliko puta više nego stanovnika u tvom gradu.

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Bacene pare, a narod ne ixbija iz narodnih kuhinja.odje vlada glad kod dobrog broja ljudi a oni bi po evropu na ekskurziju.

Delboj
Gost
Delboj

Da oce da radi nesto taj narod zivio bi itekako dobro, no oce svi da im sa neba padaju pare. Da se zaposle nedje a da qrcom ne mrdaju. I to odma na mjesto direktora sa zavrsenom srednjom skolom.

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Realno bi bilo da Buducnost od ova 3 tima dobije wild card..Prvo zbog rezultata u aba ligi, a onda i zbog organizacije meceva u tek zavrsenoj sezoni euroleague…Partizan ne zasluzuje wild card zbog rezultata na terenu, bili 4 u regularnom dijelu aba, a po logici da su bili prvaci evrope prije skoro 30 god, bi i cibona i split mogli… Više »

Boka
Gost
Boka

Jes kako ne , pored Partizana Buducnost da dobije. hahhaa

Aco
Gost
Aco

Kako je Bosanac iz Boke ? Jeli počela sezona ? Jesi li naučio da plivaš ?

Bokelj
Gost
Bokelj

@Aco Neka Mojkovčanine, koji si vidio more samo na razglednici.

IZAĐI MALA😘😘
Gost
IZAĐI MALA😘😘

Izađi mala,izađi mala

Joj
Gost
Joj

Zasto slika ovog čovjeka a o Budućnosti je riječ ?

Voli
Gost
Voli

ni meni nije jasno?!? Pa on je vlasnik BMW-a.

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Džaba vam novci moji sinovci

Milan Monte
Gost
Milan Monte

Nemote da ve zamolim ..za proslogodisnju neuspjesnu milionsku ekskurziju ovog tima mogli smo dobiti gradsku bolnicu…

Samo realno
Gost
Samo realno

Cujem buducnost dovodi Slukasa, Melija, Higinsa, Hangu, Heuetela, Clajburna, Dubljevica i Ajona, a trener ce biti Petar Skansi

Voli vas voli
Gost
Voli vas voli

Bravo Bokane samo jako napad na tron evrolige

Neobaviješteni
Gost
Neobaviješteni

Bravo vam ga…a Mornar dobijate uz sudijsku kradju…

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Jeste samo 102:71 i 102:68 i to sa potpuno desetkovanim rosterom. 🙂 I to u utakmicama koje su potpuno nebitne za Budućnost. Koji Mornar ljudi? Daj nemoj da lupetate. O tom klubiću Budućnost ni ne razmišlja uopšte.

Realno
Gost
Realno

Sta ovo cujem. Odlicne rezultate postizete. Bravo u evroligi pogotovo 6 pobjeda od 30 tacnije 20%. Treci ste bili u aba ligi. Nikog od jacih niste pobjedili na stranii sto se tice aba lige. Ove godine vas zvezda ponizila pocev od Laktasa, preko sportskog sve do pionira u 6 utakmica preko 150 razlike. Sto jest jest uz ponoc drzave ste… Više »

Klasika 🎩
Gost
Klasika 🎩

Nerealni, ti bi izgleda da smo zadnji u ABA, a da u Evro uopste ne ucestvujemo.

Realno
Gost
Realno

Nevolim lazi price lovacke samo iskreno tacno. Sto sam rekao je tacno 100% sta cu kad to boli. Koje su pare prosute za koga i radi cega. Sto kaze stara poslovica ko visoko leti nisko pada

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

pa onda da se ne ulaze u buducnost i kosarku uopste?

Aco
Gost
Aco

Gleda se budzet. Partizan vec godinama tuzbe zbog plata. Buducnost je stabilna od 2011

Klasika 🎩
Gost
Klasika 🎩

Samo sto bi ti da niko iz CG uopste ne leti, je li tako, “iskreno” realni?

Realno
Gost
Realno

Da letemo da ali vjestacki nemozemo leti se u kontinuitetu.

Nije bitno
Gost
Nije bitno

@Realno Nisi ti mnogo realan REALNO. Budućnost je treća najbolja ekipa u istoriji ABA i ekipa koja ima titulu ABA, finale, 4 polufinala. Mimo ABA Budućnost ima 2 četvrfinala Evrokupa, polufinale Saporta kupa, tri titule SR Jugoslavije zaredom u konkurenciji Zvezde i Partizana. 3 kupa SRJ takodje u konkurenciji Zvezde i Partizana. 5 sezina u Evroligi. Legendarnu pobjedu protiv Partizana… Više »

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Samo u zadnje dvije sezone Budućnost ima slovima i brojem sedam (7) pobjeda protiv Zvezde. Partizan ne može da pobijedi u PG od 2014. U istoriji ABA Budućnost u PG sa Zvezdom ima skor 16-5. 16 pobjeda Budućnosti. Ukupno protiv Zvezde i Partizana od sredine 80-ih do danas Budućnost ima računajući i PG i BG, u svim takmičenjima minimum nekih… Više »

Pracka
Gost
Pracka

Buducnost svetinja. Podgorica Podgoricanima.

Peko Dapcevic
Gost
Peko Dapcevic

Tako je ove godine imacemo 10 stranaca

Boka
Gost
Boka

Boka Bokeljima !

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

osnivate kk boka? sa srecom

H.Novi
Gost
H.Novi

Boka bokeljima, a ti iz šumske. Kako to?

Budo1
Gost
Budo1

Izađi mala,izađi mala,izađi mala,izađi mala,izađi mala.

Clasic
Gost
Clasic

Valjda bi trebalo Zvezdi crvenoj da se kaze (izadji mala) jer je zenskog roda .a za Buducnoat muski rod ( izdji mali) .Buducnost institucija kosarke za Czfmp! To svako zna.

Milan Monte
Gost
Milan Monte

Znaju li ti kuci da si glup?
Buducnost je zenski rod…Ta Buducnost,toj Buducnosti….

Delije Pg
Gost
Delije Pg

Nista gluplje ne cuh od ovoga. Pokri se usima

Novljanin
Gost
Novljanin

@Clasic hahahahah vidi se da si glasac dps pa vjerovatno imas 2 razreda osnovne skole. Buducnost muski rod ?! hahahahahahhahahhahahahhahahahahh e qqq sto je ovo.

DjuroVIVAX
Gost
DjuroVIVAX

Clasic, Budućnost MUŠKI ROD???? U kom jeziku? Ajde zamoli ove iz CDM -a da ti obrišu komentar a mi ćemo se ponašati ko da ništa nisi napisao.

DjuroVIVAX
Gost
DjuroVIVAX

Tebi su ladno njih 11 lajkovali da je Buducnost muški rod.E živote izdajico.

MNE
Gost
MNE

DjuroVIVAX, to Kosovo, ta Priština. Ženski i muški rod. A nezavisni. E to se broji!

DjuroVIVAX
Gost
DjuroVIVAX

MNE,ostavio si me bez teksta. Još samo da mi objasniš kakve veze imaju Kosovo i Priština sa košarkom i Budućnosti?

MNE
Gost
MNE

Nema tebi što da se objašnjava Djuro. Da je vječno nezavisno Kosovo i KK Priština!!

mga
Gost
mga

Izasao je tebi mozak na mala vrata. Kosovo je pored Srbije pored Srbije pored Srbije

MNE
Gost
MNE

Izađi mala, izađi mala, ali sa Kosova…hahahahahahahahaa…

DjuroVIVAX
Gost
DjuroVIVAX

MNE, komentar ti je toliko “inteligentan” da ukoliko je to tvoje misljenje zasluzujes svako sazaljenje svih nivoa društva.

MNE
Gost
MNE

Hahaha…naravno da je moje mišljenje DjuroVIVAX. Za razliku od vas koji za mišljenje idete u Bg.

Pol
Gost
Pol

E ako buducnost dobije prije partizana onda stvarno treba ugasiti evro ligu.Hahahha..ovo jeravno katastrofi sama prica o ovome

vaso
Gost
vaso

valjalo bi da drzava napravi koju skolu isto.

IZAĐI MALA😘😘
Gost
IZAĐI MALA😘😘

Budućnost da dobije wild-card. Je li ovo jutros 1 april. Izađi mala,izađi mala,izađi mala,izađi mala,izađi mala😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

Odje..
Gost
Odje..

Bogami kada ti izađem….

Aaaa
Gost
Aaaa

Izadji mala na Kosovo, sve manja i manja, jos kad Vojvodina ode. :*

Peko Dapcevic
Gost
Peko Dapcevic

Samo u bg ima sko 4 puta vise gradjana nego u ovu nasj minornu drzavu

Gile
Gost
Gile

I hijena ima vise nego lavova,svraka od orlova,itd

Tringo novi TGD
Gost
Tringo novi TGD

Pa povedi ih Pekašu na Kosovo da ga vrnete!? Pođite prvo na Prizren e se svake godine dogovarate za pośetu.
Pa se javite kartom, razumiješ Peko?!

Peko Dapcevic
Gost
Peko Dapcevic

Misu misu misuu u rupuu u rupuu

Grbavci
Gost
Grbavci

A zamisli Peko u Ameriku ima 300 puta više građana nego u Beograd. Kako to, Peko?

Davor pg
Gost
Davor pg

Ti si bolestan

Gile
Gost
Gile

uđi im tači,uđi im tači,uđi im tači

MNE
Gost
MNE

Izađi mala, izađi mala, ali sa Kosova…hahahahahahahahaa…

Send this to a friend