Košarka

Budućnost odložila meč Evrolige, Armani u Podgorici 12. oktobra

foto: KK Budućnost

Košarkaški klub Budućnost Voli sezonu u Evroligi počinje 12. oktobra mečom protiv italijanskog šampiona Armanija.

Ovaj meč je prvobitno bio zakazan za 11. oktobar a šampion ABA lige je još u julu pokušavao da promijeni termin odigravanja meča u prvom kolu nove sezone Evrolige.

Razlog za to je što se na isti dan u Podgorici odigrava meč Lige nacija između Crne Gore i Srbije.

Evroliga, međutim, duži vremenski period nije željela da izađe u susret podgoričkom klubu u promijeni termin odigravanja meča. Čelnici Evrolige su kao jedinu mogućnost isticali pomijeranje satnice i to da meč bude odigran u 18 časova.

Ipak, u posljednjim danima intezivne komunikacije na relaciji Budućnost Voli – Evroliga odlučeno je da se izađe u susret podgoričkom klubu i da se meč odloži za dan kasnije odnosno 11. oktobar.

Podgorica će tako imati priliku da u dva dana ugosti vrhunske sportske spektakle. U četvrtak 11. oktobra na stadionu pod Goricom biće odigran meč Lige nacija između selekcija Crne Gore i Srbije dok će dan kasnije, u Morači, Budućnost ugostiti Armani u prvom evroligaškom meču nakon 15 godina.

Računajući na nezapamćeno interesovanje za ulaznice, kako sezonske tako i pojedinačne za mečeve Budućnost Voli od starta sezone, izvjesno je da će meč 12. oktobra ispratiti oko 5.500 gledalaca sa tribina renovirane “Morače”.

Podgorički klub je uspio da za dan pomjeri odigravanje utakmice i u ABA ligi – za 1. oktobar, kada će gost u Podgorici biti slovenačka ekipa Krke.

Narednih dana je planirana i inspekcija Evrolige u Podgorici kako bi se komisija takmičenja uvjerila da su svi radovi u renoviranju “Morače” u samoj završnici.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend