Košarka ABA liga, 3. kolo

Maestralni Ivanović, Budućnost tri od tri

Košarkaši Budućnosti Voli savladali su Borac 86:83 u utakmici 3. kola ABA lige.

Izabranici Petra Mijovića zadržali su maksimalan učinak u regionalnom takmičenju, iako su “plavi” naišli na jak otpor nezgodnih Čačana.

Gosti su bolji igrali u uvodnih deset minuta, što su naplatili prednošću od sedam poena (19:26). U tom periodu “plave” je gurao Petar Popović koji je postigao deset poena.

Podgoričani su tražili pravi ritam i tokom druge četvrtine, ali je Borac održavao vođstvo sve do same završnice ovog kvartala.

Prvu prednost na utakmici Budućnost Voli je imala minut uoči odlaska na odmor, košem Džastina Kobsa, nakon čega je Nikola Ivanović pogodio dva bacanja za 48:44 na poluvremenu.

Treća dionica donijela je vrlo neefikasnu igru sa obje strane, s tim što Podgoričani nisu ispuštali vođstvo koje je uoči završnog perioda iznosilo +5 (60:55).

Na krilima razigranog Ivanovića, Budućnost je uspjela da stekne i dvocifren višak, ali Borac je odbijao da se preda, pa je u posljednjoj sekundi imao šansu da meč odvede u produžetak.

Srećom po “plave” Entoni Smit nije pogodio trojku uz zvuk sirene.

Podgoričane je do trijumfa predvodio Ivanović sa 27 poena, a partiju sezone pružio je Popović, strijelac 16 poena. Dvocifreni su bili još Melvin Edžim i Dragan Apić sa po 10 poena.

Rašad Von je čitavu utakmicu odgledao s klupe.

Najefikasniji u redovima Borca bio je Brajs Džons sa 21 poenom, 17 je dodao Uroš Čarapić.

Budućnost Voli u narednom kolu, 25. oktobra dočekuje FMP. “Plave” prije tog meča čeka susret sa Ulmom u Evrokupu, takođe u Morači.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
fan
Gost
fan

naravno cestitke za pobjedu ,Popovic i Zugic pristoji za minutazu koju su dobili.

fan
Gost
fan

Mislim da je do trenera.Buducnost jedva sa osrednjim timom aba lige izađe na kraj.Svaka cas Borcu ali i fantasticnom Ivanovicu koji je odigrao odlicno.Ovaj centar amerikanac je pravo pojacanje.Kobs potpuno tone.Srecom nije ga forsirao kao predhodnu utakmicu.

Loš
Gost
Loš

Ova ekipa Borca je pregazila Partizan u gostima .Opasana su ekipa.

Konformista
Gost
Konformista

Pa nije baš da je ovo jedina pobjeda Budućnosti u sezoni, pa da se kaže jedva igraju sa ekipom iz sredine tabele, dobili su i one koji su mnogo kvalitetniji. Bez beka šutera ne možeš mnogo raznovrsniji u napadu da budeš, sav pritisak je na pleju i centrima. Kad se obnove na toj poziciji mnogo će lakše ići.

Red star
Gost
Red star

Kad dodju na Zvedu dovidjenja.Opet po turu i 30 razlike.Sprdacina.

...
Gost
...

Zugicu,svaka cast!

starac fočo
Gost
starac fočo

Dobro je da se izvukla pobjeda ovđe, jer igra nam nije valjala boba. Mijović kao da ne umije utakmicu da smireno privede kraju. Ovo je večeras Džoni izvukao sa briljantnim minijaturama. Brine velik broj izgubljenih lopti i kratka rotacija igrača, jer Vona i Zorana nema u igri nikako.

PG zezanje
Gost
PG zezanje

Iscrpljenost zbog nekoliko gostovanja zaredom, Pariz Beograd, Malaga, a sve to sa smanjenom rotacijom, a i igralo se protiv jedne od NAJBOLJIH ekipa ABA lige ove sezone, koja je rutinski pobijedila Partizan usred Beograda i pri tome vodila od početka do kraja te utakmice. Dok je recimo umorna Budućnost vodila noćas i po 10 razlike. Pusti da momci ponovo dodju… Više »

Loš
Gost
Loš

Imali su seriju teških utakmica.Noćas su igrali sa 50-60% snage.

delboj
Gost
delboj

Pa ako se po jutru dan poznaje, protiv Zvezde, a protiv Cedevite nemamo sto da trazimo ove sezone.

Loš
Gost
Loš

Loše pratiš..

delboj
Gost
delboj

Volio bih da je tako… Sto, mislis zbog pobjede nad Cedevitom u pripremnom periodu. Oni tek hvataju zalet, a Zvezda ga vec ima. Mi ga nemamo. Definitivno ovom timu fali snaga, fizicka. Zvezda je dosta fizicki jaca… Da je Von na optimimu ili neki mnogo jaki bek umjesto njega,i da imamo jos jednu jakog odbrambenog skakaca u reketu onda bi… Više »

Kleopatra
Gost
Kleopatra

Pokazat ce oni sto znaju…ne brini ti…ovo je bilo zagrijavanje…

Idemo dalje…👏👏👏👏

Kleopatra
Gost
Kleopatra

Lose prognoziras….
Zvezda je uvijek imala ogromnu podrsku od publike ali ovaj put toga nece bit…sad ce bit ravnopravni i nasi momci ce pokazat da su odlični….
Podrška za Buducnost👏👏👏👏

Prč
Gost
Prč

Zvezda ima ubjedljivo najacu ekipu,pa mornar.al eto vidjet cemo kako ce se stvari posloziti

Konformista
Gost
Konformista

Zvezda i Budućnost nisu kompletirali ekipe.

Bokelj
Gost
Bokelj

Unice ih Mornar

Loš
Gost
Loš

Pokazali su to u onoj pripremnoj.Budućnost ih je pregazila,iako je Mornar prije toga razbio Partizan u Beogradu..Na svakoj poziciji ,sem na dvojci ,Budućnost je realno jača.

Kicun
Gost
Kicun

Mornar ti se bracala smrzo na – 30.Kao da su igrali ptotiv skole kosarke.Ej…Lukovic centar…pa decko se raspada…nr moze jadan ni da sjedi a kamoli da trci.

Nije bitno ime
Gost
Nije bitno ime

Pobijedjena je jedna odlična ekipa, i čestitke na tome, ali pod hitno da se nadje dobar kvalitetan bek šuter. Von je odgledao cijelu ovu utakmicu sa klupe. A zamislite kolko bi to laganije bilo da je neki dobar bek šuter tu dao svojih 10-15 poena i imao nekoliko asistencija. Veliki hendikep za ekipu, a pogotovo za ekipu umornu od nekoliko… Više »

Maestro
Gost
Maestro

Samo je pobjeda bitna na kraju. I to što su naši igrači dobili minute. Još jedna 20+ partija Ivanovića, treća na 6 utaknica. Žugić solidan

Send this to a friend