Košarka Plavi bolji od Cedevita Olimpije

Budućnost Voli savladala velikog ABA rivala u Ljubljani

Košarkaši Budućnosti Voli pobjedom protiv Cedevita Olimpije završili su mini turneju u Sloveniji!

Podgoričani su danas u Kranjskoj Gori, u posljednjoj pripremnoj utakmici u Sloveniji i svojevrsnom derbiju ABA lige, savladali Ljubljančane 72:62 (17:20, 24:17, 16:8, 15:18).

U utakmici koja je bila u pravom takmičarskom duhu, “plavo- bijeli” su odličnom odbranom u četiri i po minuta druge četvrtine napravili seriju od 13:0. Koliko je defanzivni segment ekipe Petra Mijovića bio na zadatku, najbolje govori podatak da su u trećoj četvrtini protivniku dozvolili samo osam poena.

Budućnost Voli je do pobjede predvodio Nikola Ivanović sa 20 poena, a odličan je bio i Melvin Edžim sa 19 koševa i šest uhvaćenih lopti.

Danilo Nikolić, Džastin Kobs i Dragan Apić meč su završili sa po 8 poena.

Budućnost Voli nakon tri utakmice i isto toliko pobjeda u Sloveniji, završava turneju i danas bi trebalo da se vrati u Podgoricu na nastavak priprema za predstojeću sezonu.

Očekuje se da “plavi” odigraju još makar duel tokom pripremnog perioda protiv najvećeg crnogorskog rivala Mornara.

U Evrokupu protiv Breše Budućnost Voli igraće u Podgorici prvi zvanični meč sezone 29. septembra.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
1111
Gost
1111

Ovaj tim je sampionski….

Dobar dan
Gost
Dobar dan

Što se mene tiče bravo momci. Odličan pokazatelj da se dobro radi, ako se CedOlimpija u gostima dobija 10 razlike. Teško je to za ostvariti i ne dešava se često.

Zemljak
Gost
Zemljak

Najveći Crnogorski rival??? Novinar je bas mlad da bi znao istorijat košarke u Crnoj Gori.

Clasic
Gost
Clasic

Vonu se zahvalit,tanko djeluje .Ostali dobri jos Reeda da vidimo.

Konformista
Gost
Konformista

Nije sve u postizanju poena. Momak je doveden i da igra dobru odbranu na šuterima protivničkih ekipa – solidna visina za tu poziciju. U dosadašnjim utakmicama je davao do deset ili preko deset poena. Gibson je bio takav, ako se sjećaš, jako zahvalan igrač na obije strane terena, neko ko može da uništi protivničke odbrane, ali igra za ekipu. Glavni… Više »

Clasic
Gost
Clasic

Cuo sam od Mijovica da i on nije bas zadovoljan snjim, I ta taze beka ako se otvori neka prilika dobra

Konformista
Gost
Konformista

Radiš u skauting službi kluba ili? Momak ima dvadeset i četiri godine. Sa njim je potpisan solidan ugovor. NBA prospekt sigurno nije bio bez razloga. U Igokei je imao drugačiju ulogu nego u Budućnosti, i dobro je što je tako, jer će sad biti treća ili četvrta opcija u napadu.Tek je pripremni period a Budućnost igra odličnu odbranu, napad je… Više »

delboj
Gost
delboj

Tako je. Zugica u vatru na poziciju 2. nece postati igrac ako bude igrao po 5 minuta pa koliko god da treniraju zajedno.

Titograd
Gost
Titograd

Momak se dobro kreće igra solidnu odbranu ali kad šutira uvijek promaši za malo. Podsjeća me na Koti Klarka samo što ne petlja toliko. Treba sačekat da našteluje nišan ili da jednostavno uđe u pozitivan energetski ritam. Siguran sam da će on biti glavni na nekim utakmicama samo ga nećemo čekat dovijeka.

Sivi
Gost
Sivi

Ejim je masina. Jos daako stige Reed da se uigra.

Maestro
Gost
Maestro

Iskreno, nisam mislio da ćemo ih pobijediti jer mi se čini da nam je roster malo tanak brz Vilija Rida. Jedva čekam početak sezone!

horny
Gost
horny

i cedevita igra bez prvog centra, koji se.tesko povrijedio

Loš
Gost
Loš

Svaka čast.Sa ovim pojačanjem na centru biće još bolje.A vjerujem da će u plej ofu koristiti i ona dva Amerikanca koje su proslijedili St. centru.

Marsej 1934
Gost
Marsej 1934

Oćemo titulu

1918
Gost
1918

Zelja ce ve bit

Anonimous
Gost
Anonimous

Ovo je 21 vijek, čuda su moguća, em 2006-ta, em smo već jednom bili u Evroligi. Stasali smo, možemo i opet. A može i Mornar, svi samo ne zvezdica…

1111
Gost
1111

Bravo majstori…

1111
Gost
1111

Bravo plavi….

Send this to a friend