Košarka Prijateljska utakmica u Podgorici

Budućnost Voli u drugom poluvremenu slomila Mornar

Košarkaši Budućnosti Voli savladali su u SC Morača ekipu Mornara 96:76 u prvoj od dvije predviđene prijateljske utakmice.

Nakon izjednačene borbe u prvom poluvremenu, u kojem su se ekipe smjenjivale u vođstvu, Budućnost se početkom trećeg perioda odlijepila na dvocifrenu razliku i do kraja održavala visoku prednost.

Pobjedu Podgoričanima donijeli su starosjedioci – Zoran Nikolić i Fedor Žugić ubacili su po 12, a Suad Šehović 10 poena. Centar “plavih” je dobrom košgeterskom učinku pridodao šest skokova i čak pet blokada.

Od pojačanja istakli su se Džastin Kobs sa 11 i Skot Bamfort sa devet poena.

U redovima Mornara dvocifren učinak imali su Džejkob Pulen (15), Sead Šehović (12), Milko Bjelica (11) i Damir Markota (11).

Naredni meč ovih rivala odigraće se za dva dana u SC Topolica.

Ujedno, biće to posljednji test za obje ekipe uoči starta takmičarske sezone koja kreće sa ABA Superkupom u Zagrebu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nije bitno
Gost
Nije bitno

Ja se iskreno nadam kao Podgoričanin i navijač Budućnosti da će Mornar igrati jednu veoma dobru sezonu. Sko je ikako moguće i Budućnost i Mornar u plejof ABA. Ne bih nikako volio da im postane problem neka neuigranost. Ipak su uložili dosta para, a naravno čestitam Budućnosti na pobjedi i odličnom rezultatu, prije svega supertalentovanom klincu Fedoru Žugiću, ali i… Više »

delboj
Gost
delboj

Naravno, ako bog da finale :). Sve sto radi Subotic mi se jako svidja… Puno prostora za rad sa domacim i usput 4-5 jakih igraca da mozemo sa svakim da igramo…

Bar MNE
Gost
Bar MNE

Crnogorski klub iz CG razbio srpski klub iz CG.

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Nije. Pregrubo je to rečeno, jer braća Pavićević su iz DPS-a. Znači finasije kapaju od DPS-a original isto ko Budućnost.

Velimir
Gost
Velimir

Bravo!
Sve pohvale za saradnju dva kluba koja podjednako volim!

Gile
Gost
Gile

Izgleda i pored velikih pojačanja da je mornar jos nedorastao ovim vecim ekipama.ili je jos uvijek pitanje neuigranost jer je veliki broj igrača dosao.nadam se ovo drugom.volio bih da su nam obje ekipe u plej of aba lige na kraj sezone.

Delboj
Gost
Delboj

Ajmo Zoki… ako Zkran bude dobra na konja smo ove sezone. Spolja smo jaki kao zemlja, treb aneko iznutra da dominjra. Tu vidim smda Zoki moze najvise da postigne.

Guzo
Gost
Guzo

Dobro je, nisu pošli sa terena kad su vidjeli da gube

Janko br
Gost
Janko br

Gledam večeras I konstatujem, Subotić Mijovic ozbiljno dobar tandem

DAMIR PG
Gost
DAMIR PG

Lagana pobjeda,sa pola gasa. U prvo poluvrijeme je rotirao sve igrace,a u drugo stavio startnu petorku i odmah otisli na 20 razlike.Svidja mi se sto daje finu minutazu nasim igracima,a oni mu to vracu na najbolji moguci nacin.Zoran Nikolic-preporodjen! Skokovi,blokade,zakucavanja,kretanje,zatvaranje reketa…bas me odusevio! Mali Zugic,sta reci…onakva zrelost u igri sa samo 16 godina… Mislim da se pogodilo sa ovogodisnjim strancima.Bamfort… Više »

Janko🇲🇪
Gost
Janko🇲🇪

Lijepo vidjet kad se nase najbolje ekipe pripremaju zajedno, rivalitet je dobar ali treba imat granice.. ovo je lijep primjer bravo

Kolos
Gost
Kolos

Starosjedioc Fedor Zugic. Juce napunio 16.

Send this to a friend