Košarka Nova pobjeda Budućnosti

Bulajić: Imale smo cilj, mnogo mi znači povjerenje trenera

foto: Pobjeda/R.P.

Pobjeda u Montani donijela je više razloga za slavlje u taboru Budućnost Bemaxa. Podgoričke košarkašice dva kola prije kraja osigurale su prvo mjesto u grupi A, jer su ,,vučice“ jedini tim u regionalnom takmičenju bez poraza, dok Montana i Duga imaju po tri. Brejk u Bugarskoj donio je crnogorskom šampionu dodatna dva boda koja prenosi u Top8 fazu, pa će 21. decembra u ,,Bemax areni“ protiv Zagreba (što bi trebalo da bude rutina) igrati da u sljedeću rundu prenesu maksimalnih 12 poena. Jasno je – mnogo je razloga za zadovoljstvo.

Ipak, pobjeda u Montani posebna je i zbog činjenice da je Vladan Radović, zbog odsustva Marije Leković, odlučio da u prvu petorku lansira 15-godišnju Jelenu Bulajić. Kadetkinja, koja je neočekivano dugo zbog administrativnih stvari, dobija priliku za debi i pokazuje kakav potencijal posjeduje. Iako najmlađa, Bulajić je odigrala sjajno i imala posebnu ulogu u trijumfu ,,plavih“…

– Znale smo da nam ovaj meč nosi poseban značaj. Bile smo silno motivisane, a iako smo bile oslabljene bile smo odlučne da pokušamo da nastavimo sjajan niz rezultata. Montana je bila očigledno pod imperativom nakon kiksa protiv Zagreba, ali mi smo imale svoj cilj. Bilo je važno da dobro uđemo u meč, nametnemo svoj ritam i što prije napravimo razliku. U tome smo uspjele i onda je sve bilo znatno lakše – kazala je Jelena Bulajić.

Novljanka je u tri dana igrala tri meča (dva puta za seniorke u domaćoj ligi i za kadetkinje), a onda je došao put za Montanu i meč sa bugarskim vicešampionom. Našla se u startnoj postavi i dokazala da može biti važan adut ,,plavih“.

– Ovo je za mene velika stvar. Trudim se da sve zahtjeve ispunim, da svakog dana budem maksimalna na svakom treningu. Trener mi je ukazao povjerenje, bio jasan da ne treba da osjećam tremu, strah, da se opustim i da poslije eventualne greške igram slobodno. Dobro otvaranje i velika prednost svima su donijeli dodatno samopouzdanje, tako da smo bez problema stigle do važne pobjede – objasnila je Bulajić.

Send this to a friend