Košarka

Bundesligaš testira Džikićevu mašineriju

foto: kkbuducnost.me

Drugi pripremni meč uoči evroligaške sezone Budućnost Voli odigraće večeras (19.30h) protiv jakog bundesligaša Oldenburga.

Trijumf nad trostrukim kineskim šampionom, Bejdžing Daksima, u srijedu je bio ubjedljiv u prvom duelu u okviru dijela priprema u Beogradu.

Očekuje se da njemački Oldenburg bude ozbiljniji, prvi pravi test, s obzirom da je Bejdžing nastupio u srijedu samo sa kineskim igračima, bez američkih zvijezda poput bivšeg NBA asa Hamiltona.

Oldenburg je prije dva dana nakon produžetka savladao Partizan u Beogradu. Radi se o ekipi koja je 2017. igrala finale Bundeslige, a tada je za tim nastupao naš Vladimir Mihailović.

Ekipa je 2009. bila prvak Njemačke, dva puta u posljednjih pet godina igrala finalnu seriju. U sastavu su poznata imena, poput makedonskog reprezentativca, beka Damjana Stojanovskog i plejmejkera Vila Kamingsa, koji je sa Darušafakom u aprilu osvojio Evrokup i igrao protiv Budućnost Volija četvrtfinale Evrokupa u martu.

Očekuje se da trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić u dvorani ,,Vizura” u Zemunu večeras ponovo pruži šansu svim igračima. Nakon napornog programa bazičnih priprema u Kolašinu, u stručnom štabu su zadovoljni činjenicom da prvotimci nemaju drastičnih problema sa povredama.

Budućnost Voli će u utorak 4. septembra igrati naredni pripremni meč u Beogradu, protiv Mega Bemaksa. Potom će 7. septembra protivnik ponovo biti Bejdžing Daks, a 10. septembra zakazan je duel sa ruskim prvoligašem Nižnjim Novgorodom.

Nakon toga slijedi povratak u Podgoricu, i prvi trening u renoviranoj ,Morači 11. septembra. Već 20. septembra Budućnost Voli čeka prvi zvanični meč sezone, protiv Igokee u četvrtfinalu drugog izdanja Super kupa ABA lige u Laktašima.

Send this to a friend