Košarka

Čanak poslije poraza u Baru: Vranješ izvanredan, ne znam koja je trojka bila teža od koje

Nenad Čanak

Trener Partizana Nenad Čanak rekao je poslije poraza od Mornara da je njegova ekipa odigrala lošu odbranu na protivničkim šuterima i da je zbog toga previše energije potrošila jureći rezultatski zaostatak.

“Crno-bijeli” su često imali u dvocifreni minus, ali su dobrom igrom u posljednjoj četvrtini umalo napravili veliki preokret.

“Znali smo da će biti teška utakmica. U prvom poluvremenu nismo dovoljno pazili šutere Mornara, poremetio nas je Uroš Luković sa dvije-tri rampe, na šta smo bili spremni, ali je psihologija bila prisutna”, rekao je Čanak i nastavio:

“U drugom poluvremenu je mnogo energije potrošeno, nismo odustajali do posljednjeg momenta, ali jednostavno pamet nije u nekim situacijama bila proporcionalna toj energiji. Prodate dvije-tri lopte u čistim kontranapadima, prilikom skinutih lopti ispod našeg koša… I onda kada se na to doveže Mornar koji je šutirao izvanredno, pogotovo Vranješ, ne znam koja je trojka bila teža od koje, nismo mogli da ne izgubimo utakmicu”, izjavio je Čanak.

Partizan je u Baru upisao prvi neuspjeh u ABA ligi, nakon dva startna trijumfa.

Send this to a friend