Košarka

Cedevita: Budućnost i Zvezda da igraju mečeve 400 kilometara od sjedišta klubova

foto: KK Budućnost Voli

Cedevita će na sjutrašnjoj Skupštini ABA lige tražiti da Crvena zvezda i Budućnost Voli međusobne mečeve igraju najmanje 400 kilometara od Beograda i Podgorice, odnosno van Srbije i Crne Gore, prenose “Večernje novosti”.

Zagrebački klub je već spremio, kako je nazvao, “deklaraciju”, kojom bi da izađe pred ostale članove Skupštine, sa željom da se svi klubovi pismeno slože sa tim.

Između ostalog, u “deklaraciji” se pozivaju svi klubovi da se “ograde od načina navijanja i organizacije utakmica, prikazanih u finalnoj seriji, koje ni na koji način nisu bile u sportskom duhu niti odražavale osnovne postulate na kojima počiva ABA liga, prvenstveno na fer-pleju i nultoj stopi tolerancije na nasilje”.

Sve ovo nije sporno, kao ni dio predloga “deklaracije” u kojem se “u namjeri sprečavanja sličnih događaja, predlaže da se na Skupštini dopune pravila kojima će se omogućiti tijelima naše asocijacije da brzo djeluju i spriječe ovakve događaje”.
Zagrepčani traže i da se “utvrdi da su izgredi u finalnoj utakmici u potpunosti košarkaški delegitimirali osvojenu titulu” i zahtijevaju da se “u minimalno naredne dvije sezone sve međusobne utakmice Budućnosti i Crvene zvezde, igraju van država u kojima su ova dva kluba registrovana, odnosno minimalno 400 kilometara od sjedišta, kao i bez prisutnosti publike”.

Skupština ABA lige održaće se sjutra u Banja Luci.

27

avatar
1000
20
7
0
 
23
jovanHajoooodelbojNije bitno
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
jovan
Gost
jovan

Odlično Zvijezda domaćin u Berane a Budućnost domaćin u Valjevo pravda zadovoljena. Organizatori sve zajebete pa se onda perete i liječite.

oooo
Gost
oooo

Jedn finalna utakmica na neutralnom terenu i gotovo.

delboj
Gost
delboj

Ovo moze, a narednih 5 godina da se igra F4 u Ljubljani. Plej-of da se brise.

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Kao navijač Budućnosti saglasan sam, jer ono je bilo ruglo u pojedinim utakmicama. A od košarke se nikad,ali nikad nisam nadao fudbalskim incidentima! Da je fudbal, pa bi opet bio skandal nevidjeni. Sramota. Nek se hlade glave svima u paketu. Nek liga bude prava. Resetujte se malo. Taman neutralan teren.

Hatebeingsober
Gost
Hatebeingsober

Ne nego najbolje da Buducnost i Zvezda igraju meceve u USA, da oduzmu termine NBA ligasima. I to Zvezda da igra u Milwaukee ili Chicago (zbog dosta Srba) a Buducnost u NYC (zbog Crnogoraca).

Yuga
Gost
Yuga

Može. Zvezda da igra u Danilovgrad, a Budućnost u Ćićevac.

Haj
Gost
Haj

Zvezda u Dubrovnik ili Split.

Srafciger
Gost
Srafciger

Potpuno korektan predlog..

Sasa
Gost
Sasa

Dje GOD srbi da igraju oni ce nekog vrijedjat !

Liberal
Gost
Liberal

Final4 na neutralnom terenu

Pravi Bokelj
Gost
Pravi Bokelj

Ajde boko prihvati ovo ako smijes

Primorac
Gost
Primorac

Podržavam ABA ligu, a predlog je dobar pogotovo finale da se igra u drugim državama, stop pranju para, od politike i droge, navijača koji su vođe narkosa ne navijača.

Anonimus
Gost
Anonimus

Možemo fino da se nadmudrujemo i “častimo”, ali ovo je prenisko i preporučujem brisanje komentara….

Lider u regionu
Gost
Lider u regionu

A sto su pametni ovi iz Cedevite ,da bi njima lakse bilo da budu napokon prvi u aba ligi .

Vlado
Gost
Vlado

Rekoše ovi iz Cedevite i ostaše živi..kakva glupost i ko su oni da predlažu ovo..ovakvi problemi se rešavaju zakonima dobro definisanim..oštre financijske kazne,kažnjavane zatvorskom definisanom kaznom u slučaju ulaska na teren,igranje bez publike u slučaju icidenta..svaki drugi predlog je smiješan!!!

suzavac
Gost
suzavac

Smiješan nacionalistima kao što si ti. I treba da igraju u drugim državama mečeve međusobne kad navijači ne umiju navijati kulturno. Mada za Beograđane će svako biti ili “ustaša” ili “šiptar” ili “lopov” ko nije njiov, tako da, slabe vajde za njih.

Vlado
Gost
Vlado

Prevedi mi ovo,ja ništa ne razumijem

suzavac
Gost
suzavac

Vidim..Uživaj u nirvani….

Gile
Gost
Gile

Zvezda u Prištinu,Budućnost u Beograd!

Send this to a friend