Košarka

Cedevita će ulogu favorita morati da dokaže na parketu

Cedevita je favorit, ali će to morati da dokaže na parketu, poručio je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Barani će jednog od favorita za najviši plasman dočekati u 11. kolu ABA lige.

“Ne razmišljamo o tri meča koja slijede u našoj „Topolici“, već idemo utakmicu po utakmicu. Isključivo smo koncentrisani na Cedevitu. Zagrepčani su, na papiru, favoriti, ali to treba da dokažu i na terenu. U taj meč ulazimo sa jednom dozom samopouzdanja, bez obzira što respektujemo rivala. Uradićemo sve da dođemo do pobjede”, rekao je Pavićević.

Đorđe Drenovac pozvao je navijače da podrže prvaka Crne Gore u veoma važnom meču.

“Znamo šta nas očekuje protiv kvalitetne ekipe iz Zagreba. Prvenstvenu pauzu iskoristili smo da popravimo atmosferu i dobijemo na hemiji i to se vidjelo u duelima sa FMP-om i Skajlanersom. Podigli smo nivo igre u odbrani i mislim da ćemo igrati sve bolje. Pozivam navijače da nas podrže, njihova podrška nam je neophodna protiv Cedevite kako bismo se na kraju utakmice svi radovali”, istakao je Drenovac.

Barani imaju samo tri trijumfa i sa četiri tima dijele posljednje mjesto u regionalnom takmičenju. Zbog toga je duel sa Zagrepčanima izuzetno važan za izabranike Mihaila Pavićevića.

Cedevita je popravila formu poslije smjene na klupi, kao i nekoliko promjena u igračkom sastavu. U Bar dolazi iz Krasnodara, gdje je poražena od Lokomotive u Evrokupu, ali je izborila plasman među 16 najboljih u tom takmičenju.

Mornar i Cedevita igraće sjutra od 17 sati.

Send this to a friend