Košarka

Cedevita je među najjačim timova u ligi, ali “plave” zanima samo pobjeda

foto: aba-liga.com

Uoči večerašnjeg derbija ABA lige između Budućnosti i Cedevite trener “plavih” Aleksandar Džikić svrstao je Zagrepčane među dva najbolja tima u ligi.

Podgorički sastav u predstojeću utakmicu ulazi kao lider sa šest pobjeda i porazom od Igokee, još u drugom kolu u Laktašima.

“Nas sljedeći protivnik je sigurno među dva najkvalitetnija sastava ABA lige. Promijenili su trenera, doveli veoma iskusan tandem domaćih igrača (Ukić, Stipanović), kao i četvoricu Amerikanca sa NBA i Evroliga/ Evrokup iskustvom. Zadržali su sve igrače koje su željeli. Dakle, njihov cilj je takav kakav jeste i nama je potpuno jasno kakav posao nas čeka. Dobro treniramo i spremni smo”, rekao je Džikić.

Tešku utakmicu očekuje i bek “plavih” Nikola Ivanović.

“Ovo je pravi izazov za nas. Poznajemo protivnika, dobro treniramo i bićemo spremni”, istakao je reprezentativac Crne Gore.

Pobjedi se nada i trener Cedevite Jure Zdovc.

“Još jedna utakmica. Kao i svaka, moramo je dobiti. Znamo da je gostovanje u Podgorici uvijek teško. To je težak teren i Budućnost rijetko kod kuće gubi bodove, ali već smo jednom u finalu Superkupa pokazali da ih možemo pobijediti. Dobro sam analizirao tu utakmicu i poslije poraza u Parizu mislim da nas je, ako smo pametni, taj poraz nešto naučio da se vratimo tamo gdje smo bili prije i da sa jednom dobrom odbranom i kolektivnim napadom učinimo sve da slavimo”, poručio je slovenački stručnjak.

Budućnost i Cedevita će snage odmjeriti večeras od 19 sati u dvorani “Verde”.

B.J.

Send this to a friend