Košarka Pred Slobodanom Subotićem je veliki posao

Cedevita Olimpija ogolila nedostatke u igri Budućnosti

Pripremne utakmice nijesu pokazale pravo stanje, na dva dana uoči početka nove sezone košarkaši Budućnost Volija imaju mnogo problema. Da ga čeka još puno napornog rada Slobodan Subotić je imao priliku da se uvjeri u subotu veče u Zagrebu. U polufinalu ABA Superkupa Cedevita Olimpija je ogolila sve nedostatke u igri crnogorskog šampiona 75:103.

Glavni problem “plavih je tanak roster. Budućnost u ovom trenutku nema dovoljno igrača koji mogu donijeti potrebni kvalitet u mečevima sa ovako dobrim protivnikom. Skot Bamford i Džastin Kobs su na suvu klasu odradili Cibonu u četvrtfinalu, ali protiv novoformiranog kluba iz Ljubljane nijesu imali snage. Pogotovo nakon što je Slaven Rimac izmijenjao bekove koji su čuvali njih dvojicu.

Za bilo kakvu analizu je prerano, a i mečevi Superkupa teško da mogu biti relevantni, ali ono što je jasno je da Budućnosti, osim širine u rosteru nedostaje i visine na pozicijama jedan, dva i tri. Naročito se to osjeti kada Subotić odluči da na parket izvede petorku bez klasičnog centra.

“Očigledno da nemamo taj roster, tu širinu da možemo da odigramo takav ritam”, rekao je Subotić nakon što je njegova ekipa drugi put u pripremnom periodu izgubila nakon što je igrala dva meča u dva dana.

Prvi put se to desilo na Memorijalu “Mirza Delibašić u Sarajevu kada su u polufinalu savladali Kluž, a onda u finalu izgubili upravo od Cedevita Olimpije.

“Ne daj bože da smo igrali još jednu utakmicu, ne znam kako bismo igrali u Malagi (2. oktobar protiv Unikahe na startu Evrokupa), dodao je iskusni stručnjak.

Budućnost je vrlo rano sklopila roster, ali se nakon priprema Subotić uvjerio da nije završena kupovina. Takođe, nakon Cedevite otkrio je da će Skot Vud napustiti Podgoricu i prije početka sezone .

“Do sada mi nije pokazao ništa, ni u pripremnom periodu ni, protiv Cibone. Tražimo igrača koji može da igra na pozicijama tri i četiri”, istakao je Subotić.

Zvanični početak nove sezone se primakao, vremena je sve manje za prave treninge, a Budućnost mora još puno toga da uradi. A, kada krene ritam sa dvije utakmice nedjeljno biće sve manje slobodnog vremena za prave treninge. Slobodan Subotić i njegovi izabranici će u hodu morati rješavati probleme i dizati nivo forme.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Laki
Gost
Laki

Ovo su oni treneri sto godinama nista ne rade, a kad nekim cudom dobiju posao, za koji nisu kompetentni, onda dva dana pred pocetak sezone kazu da fali igraca… Cijelo ljeto na raspolaganju , a protiv Cedevire -30…. i nema igraca na pozicijama 1,2 i 3?!?! Zahvaliti mu se, da bi se izbjegao blam.

Neso
Gost
Neso

Tek ce da se vidi kakav je ovo folirant…. Zato je u poslednjih 20 godina zapazen bio samo u Libanu…

Vladimir
Gost
Vladimir

Poceo je bas glupave fore da prosipa, ne daj boze da smo dobili, kud bismo od imora itd. Sram ga bilo za ono zastidje protiv cedevite

Peko Dapcevic
Gost
Peko Dapcevic

Jadan je ovo trener kuka tanak roster, a sta je radio ljetos. Hvalio imamo dobru, borbenu ekipu a sad kuku lele. Noje ovo trener a sto se tice igraca sem centra i pleja cobsa svi ostali su bas losi treba nam makar 3 igraca na vrhunskom nivou

Clasic
Gost
Clasic

To je kad ugovaras lose sparing partnere u pripremnim utakmicama onda neznas pravo stanje ekipe,ne razumijem to isto vazi i za reprezentaciju !

edi
Gost
edi

Taman se ponadah da su nešto na vrijeme napravili, oni počeli da rade kao prošle godine da mijenjaju igrače do besvijesti…

Teodor
Gost
Teodor

Dovesti iskusne igrace sa ovih prostora, a ne PO svaku cijenu stranog igraca. Zasto Buducnost nije dovela Simonovica ? Ili Stipancica, Koji je extra klasa, a vjerujem upola jeftiniji od americkih igraca. Prosla godine kiksali, ove godine ista politika..Cudno.

Motika
Gost
Motika

Borba za 3-4 mjesto u ABA ligi.

Peko Dapcevic
Gost
Peko Dapcevic

Borba od 5 do 8 mjesta

delboj
Gost
delboj

Ako nema visine na pozicije 1 i 2 onda ima brzine… Na trojku se vec mora naci nesto visocije i kvalitetnije od toga sto godinama pokriva Suad Sehovic. On bi trebalo da bude tek treca opcija. Bukvalno nedsotaju ne jedan, nego dva igraca na poziciju 3 tipa Perproglu, Zagorac…

stockholm
Gost
stockholm

Jako los trener sve do super kupa izjavljivao je da su spremni i da sve fukconise posle kupa covjek uvidio da fali mnogo sta

pg1987
Gost
pg1987

Dobro ste sad primijetili da ne stima, na vrijeme bas! Pod hitno dovesti jaca pojacanja, cemu Martin?

Send this to a friend