Košarka

Čekaju se Šehovići

Kada su domaći igrači Budućnost Volija u pitanju, samo Suad i Sead Šehović za sada nijesu produžili ugovore za narednu sezonu. Jaka baza domaćih je jasna osnova tima za sezonu pred nama.

Svi ostali crnogorski prvotimci “plavih” su tokom protekle sezone ili još prethodnog ljeta potpisali ugovore i za sezonu 2018-19.

Tako podgorički tim računa na Petra Popovića, Aleksu Ilića, Nikolu Ivanovića, Danila Nikolića, Filipa Barovića, Zorana Nikolića kao i mlađe igrače poput Starovlaha, Drobnjaka, Vujisića, Pajovića. Fedor Žugić ima stipendijski ugovor, s obzirom na to da profesiolnalni ne može potpisati do punoljetstva.

Kada su braća Šehovići u pitanju iza Seada je odličan niz nastupa u završnici domaće Super lige. Krajem jeseni prošle godine bio je blizu prelaska u Mornar.

Tada je njegov prelazak blokirao tadašnji trener “plavih” Aleksandar Džikić, ne želeći da pojačava direktnog rivala za domaću titulu. Odluka se pokazala kao ispravna.

Kapiten Suad od 2013. je u klubu i košarkaška javnost očekuje njegov ostanak.

U Budućnost Voliju ugovor i za narednu sezonu ima i plejmejker Nemanja Gordić. Ko god bude trener podgoričke ekipe naredne sezone, mala je šansa da će ,,plavi” angažovati plejmejkera. U klubu vlada uvjerenje da Gordić i oporavljeni Ivanović mogu iznijeti odgovornost na poziciji “jedinice”.

Ugovori su istekli strancima Erlu i Kotiju Klarku, Džeksonu, Belu, Kolu, Vilijamsu. Samo je Džekson interesantan klubu za produžetak saradnje, ali je veća vjerovatnoća da će Francuz potpisati za Asvel, klub u kojem je ponikao i koji će naredne sezone igrati u Evroligi.

Kada su stranci u pitanju, očekuju se pojačanja na poziciji bek-šutera, krilnog centra i centra… Pozicija “petice” je posebno osjetljiva, naročito nakon teške povrede Filipa Barovića kojeg čeka dugoročni oporavak.

Strani igrači sa našim državljanstvom, poput izuzetnog atlete Džavonte Grina koji je imao fantastičnu sezonu u Bundesligi, takođe su interesantni “plavima”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dubi
Gost
Dubi

Dubljevic za milion po sezonj
Ceka se jos odgovor na ru ponudu

Knjaz Danilo
Gost
Knjaz Danilo

Mozete izgleda ove sezone kljuc u bravu… kako vas zvijezda rasadi… posla vas u totalnu cistku i reorganizaciju, sve nekako ispromjenjivaste samo ostade glavni krivac (Bokan) za najgoru i najsramotniju sezonu ikad u istoriji..

Realno
Gost
Realno

Ne bih zadrzao Seada, Barovica, Gordica. Mada Filip vjerovatno ima tesku povredu, svejedno ne moze igrati. Suad je kapiten, veliki borac, solidnog suta, igra dobru odbranu, za rotaciju vise nego dobar. Mislim da je bolje uzeti npr, Carapica a pustiti Gordica da ide, ili mozda Rajsa, i uz njega i Ivanovica tu davati pomalo prostora i Drobnjaku. Trebalo bi krenuti… Više »

Pol
Gost
Pol

Ja ne znam sto vam je trebalo da ih ikad dovedete?Nego morali ste,partijski igraci!Kako narede ovi privjesci dps-a

Eksplicitno
Gost
Eksplicitno

I da ne pitamo kolike su im plate ?

Vojo
Gost
Vojo

Ispratite sehovice sto su nam dali nista

Eto de
Gost
Eto de

Steta za dzeksona…

Send this to a friend