Košarka

Čelnici Zvezde smatraju da je Budućnost privilegovana pred finale ABA lige

foto: KK Crvena zvezda

Košarkaški klub Crvena zvezda nezadovoljan suđenjem u mečevima sa Mornarom obratio se direktoru ABA lige Žarku Čabarkapi.

Beograđani su istakli da naročito Majkić, Petek i Dragojević nisu obavili svoj posao kako treba u majstorici polufinala ABA lige.

“KK Crvena zvezda izuzeto je nezadovoljan suđenjem na drugoj i trećoj utakmici polufinala plej ofa ABA lige jtd u Baru (Juras) i Beogradu (Majkić, Petek i Dragojević), i brojnim odlukama koje su donijete na štetu našeg kluba, a u šta se uvjerio i milonski TV auditorijum, kao i hiljade navijača na tribinama, koji izuzetno dobro razumiju i poznaju košarku, a koji su burno reagovali na brojne greške koje su viđene na račun našeg tima u utamici broj tri. Komesar za suđenje Iztok Rems od tog trenutka delegira sudije koje ne mogu da iznesu pritisak važnosti utakmica. Takođe, pokušava da se “dodvori” KK Budućnost time što primjenju delegiranje sudija po ‘nacionalnom ključu’ samo kada je u pitanju klub iz Podgorice? KK Crvena zvezda se pita, kako je moguće da su sve najbolje rangirane sudije na listi ABA lige, na raspolaganju za cjelokupnu polufinalnu seriju KK Budućnost – KK Cedevita, ali nisu i za seriju između Crvene zvezde i KK Mornar iz Bara??? Odnosno manje kvalitetne, i slabije rangirane sudije isključivo su sudile utakmice KK Crvena zvezda mts? U prethodnih 14 dana, vidjeli smo i kako!”, saopštili su iz beogradskog kluba.

U Zvezdi smatraju da je Budućnost u privilegovanoj situaciji pred finale, kada su u pitanju arbitri.

“Ove primjere smo naveli i zbog činjenice da, i čak i kada su sudije bile svjesne da su pogrešile, kanjavali su isključivo KK Crvena zvezda i njene igrače. Od tog trenutka, sudije su izgubile kontrolu, a svojim konfuznim odlukama su uvele utakmicu u haos i na terenu. Sve to zajedno daje lošu konačnu sliku, suđenje na štetu domaćeg kluba viđeno je cijelu utakmicu. Mnogo je ovakvih slučajeva koji se ponavljaju kada je KK Crvena zvezda u pitanju. I to više nije slučajnost. Zato se pitamo zašto je kriterijum delegiranja sudija promijenjen od trenutka kada je upućeno pismo iz Podgorice, i da li je tim pismom osim očigledno na Iztoka Remsa, napravljen pritisak i na ostale sudije, pa i one najbolje ocijenjene u ligi, poput Ilije Beloševića?Ovakvo loše i nakaradno delegiranje po kome postoji “nacionalni ključ” ali samo za KK Budućnost VOLI, urušava osnovne prinicipe ABA lige, i što je još važnije, u suprotnosti je sa voljom klubova koji su glasali protiv predloga KK Budućnost, na jedinom nadležnom mjestu za to – Skupštini ABA lige jtd!”, dodaju iz Crvene zvezde.

Finalna serija između Crvene zvezde i Budućnosti počeće u ponedjeljak.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gost
Gost
gost

Pa ako najbolje sudije prate Buducnost, onda Covic nema zasto da brine – posto ce u finalu igrati protiv Buducnosti, znaci da ce im suditi najbolje sudije ABA lige! Isto tako, kad Zvezda izgubi to finale, Covic nece smjeti da prica kako su sudije bile lose i kako su one krivci za Zvezdin poraz, jer je dobio najbolje sudije ABA… Više »

ajmoooo
Gost
ajmoooo

Samo Budućnost, samo Crna Gora!!!

dabar
Gost
dabar

alibi a?
Razbucaćemo vas ka’ prase vreću! Samo Budućnost, samo Crna Gora!

PG_man
Gost
PG_man

Ovi su se ozbiljno prepali. A i imaju razloga, realno, da se prepanu.

Ma onako samo
Gost
Ma onako samo

Hahaha…mene bi bilo sramota kunem ti se ….plakanje plakanje i samo plakanje…e koje ste vi p….ce..sramno

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

sto ste pobjedjivali pobjedjivali ste covicu..

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

aoooo kakvi su ovo licemjeri vec su sad poceli sa pritiskom na sidije evo ispade da vam devet sudija nije valjalo..

varvar stari
Gost
varvar stari

Prpa aa?Zgazicemo vas pa sve da ce covic suditi.

Brain storm
Gost
Brain storm

Zato i imaju nadimak kojim ih zovu evo 70 godina. C….I

Pracka
Gost
Pracka

Providno do bola. Ali takav je igrac Covic i oni su navikli da plivaju kroz blato.
Ne smijemo se primati na ovakve rabote jer osim na sudije cilj im je da uticu i na atmosferu unutar tima kao i na nas publiku da bi stvorili pritisak moranja nasem timu. Samo ih treba iskulirati.

novinari?
Gost
novinari?

Znaci ovo lagano osvaja Buducnost!!!

HOGAR
Gost
HOGAR

Koje si ti smece moj covicu,5 dana pred utakmicu vec si poceo da nabijas pritisak sudijama i da uvlacis Buducnost u tvoje lazi i manipulacije.A sve to u cilju remecenja nase ekipe a ujedno i stvaranja pritiska na sudije.A tek sto ces sve pokusat do ponedeljka sto se nece saznat,nego dace bog pa ce ti se sve to vratit.CUDO JE… Više »

Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Srpska posla.

Igorrr
Gost
Igorrr

Cus sudije za buducnost a mi nikad u finale nismo igrali…kakvi likovi sto je ovo

zvizdan
Gost
zvizdan

kako su losi ovi ci..ni

Istina
Gost
Istina

Unaprijed da operu poraz.

Yea
Gost
Yea

Placu sto ne dozvole njihovim sudijama da im sude. Nesrecnici.

Edi Šišmakov
Gost
Edi Šišmakov

Počinje pritisak.Čovićeva škola

W1987
Gost
W1987

Ovi vec plachu… kuku majko 🙂

Send this to a friend