Košarka Kvalifiakcije za Mundobasket

Cilj jedna pobjeda, ako se ukaže prilika košarkaši će je zgrabiti

Spasojević u dresu Crne Gore

Prošla je prva sedmica rada, košarkaše Crne Gore u petak u “Morači” očekuje utakmica sa Francuskom, prvi od dva meča posljednjeg “prozora” prve runde kvalifikacija za Mundobasket.

Naša selekcija bi danas trebala da se kompletira dolaskom Nikole Ivanovića, koji je dobio dužu poštedu po završetku sezone zbog povrede skočnog zgloba, pa će selektor Boško Radović moći da uđe u završnu fazu rada sa sastavom koji je ima na raspolaganju za mečeve sa Francuskom i tri dana kasnije Portugalom u gostima…

“Očekivanja su da ovaj prozor završimo sa jednom pobjedom, a ako se ukaže prilika zašto da ne i sa dvije. Sigurno da neće biti lako, Francuska je favorit kojeg ćemo pokušati da iznenadimo. Portugal, sa druge strane, je ekipa sa kojom bi trebalo lakše da možemo da igramo, ali sigurno da ćemo sa dosta respekta ići i na taj meč”, kaže krilni centar “crvenih” Radosav Spasojević.

Crna Gora je u prva dva “prozora” imala polovičan bilans, po pobjedu i poraz protiv Mađarske, te pobjedu protiv Portugala kod kuće i tijesan poraz u gostima u Pou od Francuske, u meču u kojem su Radovićevi puleni 35 minuta bili ne samo ravnopravan takmac, već je izgledalo i da mogu i do iznenađenja. Ali, naši košarkaši nijesu izdržali u posljednjih pet minuta, što je Francuska kaznila pobjedom od 73:67.

“Francuska dolazi sa izmijenjenim sastavom, rekao bih u ovom momentu sa kvalitetnijim timom u odnosu na prvu utakmicu. Tamo smo im sjajno parirali, šteta za taj meč, ali asda znamo da će ova utakmica biti veoma teška i zahtjevna. Pružićemo sigurno maksimum i vidjeti šta će nam to donijeti”, dodaje Spasojević, koji je u prvom meču sa Francuzima upisao pet poena i dva skoka.

Zbog toga što će Zoran Nikolić biti jedidi klasični centar u mečevima sa Francuskom i Portugalom, Spasojević će zajedno sa ostalim “četvorkama” imati još veće obaveze pod koševima.

“Sigurno da će nam faliti igrači u reketu preko kojih smo dosta igrali u prva dva prozora. Sada je na nama da pomognemo. Trudićemo se da pomognemo Zoranu Nikoliću koja je tu da kazemo jedina petica, daćemo sve od sebe da mu olakšamo posao na obije strane terena.”

Bez obzira što je Francuska izazov za našu selekciju, Portugal je, ipak, rival protiv kojeg je, realno, moguće računati na pobjedu, koja bi bila značajna i zbog prenošenja bodova u narednu fazu kvalifikacija za Mundobasket.

“Sigurno da je za nas Portugal važniji sa aspekta prolaska i prenosa bodova. Ipak, trudimo se da o tome ne razmišljamo. Idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti krajnji ishod, nadam se da ce biti pozitivan po nas. Sigurno je da ćemo u oba meča dati maksimum”, zaključio je Spasojević.

Send this to a friend